Notícies

Es presenta la segona edició de Vallviva, el festival dels sentits de la Vall d'en Bas

Foto : Es presenta la segona edició de Vallviva, el festival dels sentits de la Vall d'en Bas

Sergio Dalma, Rosario Flores i Stay Homas, caps de cartell d'aquesta edició

El «festival dels sentits» tindrà lloc a la finca Les Brides, a la Vall d'en Bas, la Garrotxa, els dies 14, 15 i 16 de juliol de 2022

Aquest matí s'ha presentat a la Diputació de Girona el Festival Vallviva. En la presentació hi ha participat el president de la corporació, Miquel Noguer; el president de la Fundació Vallviva i director del Festival, Eudald Morera; Joan Boix, representant de la Fundació Miquel Valls i del projecte d'investigació sobre l'ELA; Anna Bosch, presidenta de la Fundació Albert Bosch; la presidenta d'Oncolliga, Paqui Badosa; i l'alcalde de la Vall d'en Bas i diputat provincial, Lluís Amat.

La comarca de la Garrotxa acollirà el Festival Vallviva els pròxims 14, 15 i 16 de juliol, una cita musical que inclou una programació de luxe encapçalada per Sergio Dalma, Rosario Flores i Stay Homas com a principals reclams d'un cartell que comptarà amb prop d'una vintena d'artistes.

El Festival pretén consolidar la Vall d'en Bas i la Garrotxa com a destinacions imprescindibles dins del circuit de festivals d'estiu a Catalunya, i posar de manifest el seu objectiu solidari. En aquest sentit, la fundació Vallviva, fundada conjuntament per l'empresa Royalverd i Noel Alimentaria, té com a principal missió fomentar projectes o activitats encaminats al benestar físic, psíquic i social de les persones, especialment les afectades per càncer. Tots els beneficis obtinguts es destinaran íntegrament a impulsar els projectes de tres fundacions solidàries: la Fundació Albert Bosch, el projecte de Juan Carlos Unzué, relacionat amb la investigació de l'ELA, i la Fundació Oncològica de Girona.

Segons Eudald Morera, director del Festival i president de la Fundació Vallviva, «l'èxit de la primera edició ens ha fet adonar-nos del potencial del Festival i del valor dels seus trets diferencials: música, naturalesa, oferta gastronòmica i solidaritat, en un mateix espai».

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer ha assenyalat que «La Diputació de Girona aposta pel turisme de qualitat que fa viure i sentir el territori. I per això col·laborem amb festivals que, com aquest, fomenten la cultura local i exerceixen d'altaveu de les diferents propostes culturals de les comarques gironines». I ha afegit que «aquest festival és important per al territori perquè té lloc a les comarques de l'interior». Així mateix, el president ha dit que la Diputació ha donat suport des del primer moment a Vallviva per la vessant solidària i els valors que transmet.

L'alcalde de la Vall d'en Bas i diputat provincial, Lluís Amat, ha manifestat: «Estem contents de comptar amb el Festival Vallviva a la Vall d'en Bas. Un festival que inclou una ambiciosa programació, una iniciativa cultural i solidària en un entorn idíl·lic per gaudir-lo amb tots els sentits. La primera edició va ser tot un èxit, que esperem superar enguany».

La presidenta de la Fundació Albert Bosch, Anna Bosch, ha ressaltat la vessant solidària del Festival: «És important per a la nostra fundació, que té l'objectiu i la missió de promoure la investigació i la recerca de solucions mèdiques, biomèdiques i quirúrgiques a les malalties infantils i, en general, contribuir al benestar de les persones al llarg de la seva vida, poder comptar amb la solidaritat d'aquest tipus d'actes.».

Joan Boix, patró de la Fundació Vallviva i representant del projecte de Juan Carlos Unzué sobre la investigació de la malaltia ELA, ha dit: «La solidaritat d'aquest festival fa que part dels beneficis vagin a la recerca de la malaltia neurodegenerativa ELA, una gran desconeguda. Els valors de la Vall d'en Bas, els valors del Vallviva, són valors solidaris.».

La presidenta d'Oncolliga Girona, Paqui Badosa, ha comentat que formar part del Festival és un orgull per a Oncolliga. «La nostra entitat necessita recursos per poder fer feina i els valors del Festival en relació amb la proximitat del malalt de càncer i els beneficis que se'n deriven ajudarà Oncolliga a seguir treballant. Aquest festival és un bon suport».

El Festival Vallviva, que se celebrarà a la finca Les Brides, situada a prop de la vila del Mallol, tindrà capacitat per a unes 1.500 persones cada dia i comptarà amb tres escenaris: l'escenari Vallviva (visible des de tot el recinte), l'escenari Cabanya (espai íntim ubicat en un bosc) i l'escenari Aigua (on hi haurà espectacles de màgia, circ i música de discjòquei). Vallviva a més d'apostar per música de qualitat en un entorn inigualable també vol fomentar experiències vinculades amb la gastronomia i el producte local, i oferir una oferta culinària de primer nivell, de productors i elaboradors comarcals.

En els propers mesos es donarà a conèixer la programació musical completa i la resta d'activitats. Les entrades es posaran a la venda a mitjans de maig a través del web http://vallviva.cat i tindran un preu d'entre 50 i 175 euros.

El festival dels sentits
Els assistents podran gaudir un altre any de l'experiència del Festival amb tots els sentits: respirant l'aire d'un entorn natural privilegiat, gaudint de la natura, les plantes, les flors i el paisatge; escoltant música de qualitat amb caps de cartell de projecció internacional; amb una oferta culinària de primer nivell de productors i elaboradors comarcals, amb productes de quilòmetre zero de prestigi internacional; visualitzant espectacles atractius i emotius on la llum i el color seran els protagonistes, i sentint el tacte de la natura, la gespa, les flors i les plantes que ofereix el recinte.

1.900 assistents a la primera edició el 2021
La primera edició del Festival Vallviva, tot i desenvolupar-se en un context de restriccions d'aforament a les activitats culturals a causa de la pandèmia, va exhaurir les entrades i va aconseguir congregar 1.901 persones, amb el qual es van recaptar més de 20.000 euros per a la planta d'Oncologia Infantil de la Vall d'Hebron.