Notícies

Miquel Noguer participa en una trobada institucional a Barcelona per impulsar l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària

Foto : Fotos: Departament de Salut de la Generalitat.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, s'ha reunit aquest dilluns al Palau de Pedralbes de Barcelona amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon; la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; els presidents de les diputacions de Barcelona, Tarragona i Lleida, així com representants de l'Ajuntament de Barcelona, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). 

En la trobada, totes les institucions s'han compromès a treballar conjuntament per impulsar l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària. D'aquesta manera, es podrà donar una resposta de qualitat i equitativa a les persones amb necessitats d'atenció: persones grans, amb discapacitat, amb problemàtica social derivada de salut mental i, en general, a totes les persones amb necessitats complexes. 

L'objectiu és que les administracions i entitats municipals formin part del comitè de governança territorial / món local, un dels òrgans encarregats de posar en marxa la creació d'aquest nou organisme. 

L'avantprojecte de llei de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària ha comptat amb una consulta pública i el Govern de la Generalitat en va aprovar la memòria preliminar a principis de febrer. Es pretén passar de dues estratègies paral·leles, la social i la sanitària, a una d'única per crear un sistema que ofereixi una atenció centrada en les necessitats de la persona i les del seu entorn cuidador; augmentar l'eficiència i la sostenibilitat dels recursos sanitaris i de serveis socials i evitar duplicitats.