Notícies

La vicepresidenta tercera, Maria Puig, i el diputat de Desenvolupament Sostenible, Joan Fàbrega, assisteixen al Ple de l'Aliança Catalunya 2030

Foto : La vicepresidenta tercera, Maria Puig, i el diputat de Desenvolupament Sostenible, Joan Fàbrega, assisteixen al Ple d

La vicepresidenta tercera, Maria Puig, i el diputat de Desenvolupament Sostenible, Joan Fàbrega, han assistit aquest matí al Ple de l'Aliança Catalunya 2030, que ha tingut lloc al Palau de Pedralbes, a Barcelona.
El grup motor de l'Aliança Catalunya 2030 està constituït per 39 organitzacions representatives del món local, l'àmbit de l'educació i la recerca, el sector socioeconòmic, el tercer sector ambiental i social, i òrgans de consulta i participació de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres.

En la reunió hi han participat també Anna Barnadas, secretària d'Acció Climàtica; Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), i Pere Cornellà, president de PIMEC, entre altres representants de l'Administració, l'empresa i el tercer sector.

El pla d'acció que s'ha sotmès a consideració de tots els membres de l'Aliança inclou, entre altres punts, la realització de reunions trimestrals amb tots els membres de l'Aliança Catalunya 2030 i de reunions semestrals amb el grup motor, així com seminaris de formació sobre aspectes clau per avançar en l'assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) amb una perspectiva multisectorial.

El pla també preveu, entre d'altres, la participació de l'Aliança en la definició dels deu reptes per al desenvolupament sostenible de Catalunya, que des d'aquest any proposarà, amb caràcter anual, el CADS. En aquest sentit, el CADS ha convidat els membres de l'Aliança a ajudar-lo a identificar aquests reptes i també a proposar polítiques transformadores que permetin superar-ne un dels deu que s'acabin acordant.

Aliança Catalunya 2030
L'Aliança Catalunya 2030 és un partenariat entre entitats públiques i privades on es comparteixen els compromisos de país per fer realitat els objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

El fonament de l'Aliança resideix en l'Acord nacional per a l'Agenda 2030, que ofereix una visió compartida sobre com contribuir a avançar en la consecució dels ODS. A més, defineix el rol i el compromís que han d'adquirir els diferents agents socials de Catalunya (sector públic; àmbit empresarial, sindical i professional; universitats i centres de recerca; societat civil organitzada i ciutadania) per crear «un futur que no deixi ningú enrere i no superi la capacitat de càrrega de la natura» i «fer de Catalunya i el món un lloc millor l'any 2030».

L'Acord nacional, aprovat pel Govern el 18 de febrer de 2020, està obert a tota la ciutadania i a totes aquelles entitats públiques i privades que s'hi vulguin adherir, amb compromisos concrets per assolir els ODS.