Notícies

El president de la Diputació participa en la Lectura Continuada de l'Obra Literària de Josep Pla, a Palafrugell

Foto : El president de la Diputació participa en la Lectura Continuada de l'Obra Literària de Josep Pla, a Palafrugell

Després de dos anys de parèntesi per la pandèmia, la Lectura Continuada de l'Obra Literària de Josep Pla ha recuperat enguany la presencialitat. Ho ha fet en un acte que ha tingut lloc aquest diumenge al matí al pati de la Biblioteca de Palafrugell. El president de la Diputació de Girona i de la Fundació Josep Pla, Miquel Noguer, hi ha participat, igual que l'alcalde del municipi i alhora diputat de la corporació, Josep Piferrer, entre d'altres.

En aquesta edició, l'homenatge a Josep Pla també ha commemorat el centenari del naixement de Joan Fuster. Tots dos van mantenir una intensa amistat literària i intel·lectual, com ho prova l'homenot que Pla li va dedicar. Aquesta semblança recollida a la quarta sèrie ha estat lògicament un dels textos escollits. Els altres han estat «Notes per a Sílvia» i «Sueca: Sensacions», dins Direcció Lisboa

Organitzat per l'Ajuntament de Palafrugell amb la col·laboració, entre d'altres, de la Fundació Josep Pla, aquest acte serveix per retre homenatge a l'escriptor, considerat el millor prosista català del segle XX, i al mateix temps reivindicar la llengua. 

La vintena edició de l'esdeveniment ha tingut un gest simbòlic per mostrar el suport de Palafrugell al poble ucraïnès. Les primeres frases les ha llegides Albina Prokopenko, una jove ucraïnesa que fa divuit anys que viu al municipi.

També en format virtual

Davant la bona acollida que va tenir els dos anys anteriors, l'Ajuntament ha decidit mantenir també el format virtual, sobretot per a tots aquells que no es podien desplaçar fins a Palafrugell aquest diumenge. Així, tothom que ho volia s'ha pogut gravar llegint un fragment de l'obra de Josep Pla i després penjar-ho a les xarxes socials amb l'etiqueta #LecturaPla2022.