Notícies

Miquel Noguer assisteix a la inauguració de la 38a Fira Comarcal de Primavera de Campllong

Foto : Miquel Noguer assisteix a la inauguració de la 38a Fira Comarcal de Primavera de Campllong

El president signa el llibre d'honor i visita el certamen i l'estand del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent

El president de la Diputació de Girona ha participat en la inauguració de la 38a Fira Comarcal de Primavera de Campllong, que s'ha tornat a celebrar després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia. La Fira té lloc enguany els dies 23 i 24 d'abril.

L'alcalde de Campllong, Lluís Freixas, ha rebut a l'Ajuntament el president, Miquel Noguer; l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura; l'alcalde de Llambilles, Josep Maria Vidal; el conseller comarcal del Gironès, Lluís de Manuel-Rimbau; la directora dels Serveis Territorials de la Presidència, Maria Josep Porta, i el cap del Servei de Coordinació i Gestió Territorial a Girona, Quim Xifra. Les autoritats han signat el llibre d'honor de l'Ajuntament de Campllong abans d'inaugurar la Fira.

Des de l'inici, l'any 1982, la Fira Comarcal de Primavera de Campllong ha anat augmentant i diversificant l'oferta de propostes i activitats fins a arribar a convertir-se en un esdeveniment de referència dins el món rural i comercial i en un reclam per als visitants, de manera que ha arribat a acollir més de trenta mil persones en les darreres edicions.

Enguany, la Fira compta amb un centenar d'expositors, una trentena d'activitats i una vintena de mostres i exposicions. La fira multisectorial és el motor econòmic del certamen, que any rere any ofereix als visitants les novetats de sectors com l'agricultura, la ramaderia, els serveis, l'alimentació, la indústria, la tecnologia, la jardineria, la construcció, els mobles i la decoració i el motor, entre d'altres, i les complementa amb activitats, concursos i exhibicions relacionats amb l'agricultura i ramaderia tradicional, de manera que suma sinergies entre tradició i progrés.

La Fira Comarcal de Primavera de Campllong està organitzada per l'Ajuntament i l'Associació¿ de Fires i Festes del municipi, amb la col·laboració d'empreses, entitats i voluntaris.
El president, Miquel Noguer, ha destacat durant la inauguració: «Vull aprofitar l'ocasió per exposar que la Diputació de Girona està compromesa amb el creixement del primer sector, que continuem considerant fonamental per mantenir l'equilibri social i territorial del nostre país».

Tot seguit, ha afegit: «Necessitem pagesos i pageses, necessitem ramaders i ramaderes. Som conscients que, els últims anys, treballar al camp no ha estat fàcil, per la crisi i també pel fet que el mercat està controlat per operadors que pràcticament actuen com a oligopolis, per exemple, en la compra de la llet de les nostres explotacions i, en general, en la compra dels productes del camp. Nosaltres sempre serem al costat del món de la pagesia per defensar que se'ls pagui un preu just pels seus productes. Avui gaudim d'aquesta magnífica fira, que ens acosta una mica més a una realitat que és molt pròxima al territori». «Aquesta fira defensa un sector que necessita que mimem i que li fem costat. Cal que apostem per la pagesia i la ramaderia, i pels productes de qualitat i km0 que aquí s'exposen. La Diputació de Girona ho té clar i això ja ho fa.»

L'alcalde de Campllong, Lluís Freixas, ha agraït «la implicació i la il·lusió de tots els que fan possible la celebració de la Fira», i ha declarat que confia que es repeteixi l'èxit de les edicions passades.

Concursos i exhibicions
Una de les activitats destacades ha estat el concurs morfològic de vaques de raça frisona. Hi han participat una cinquantena de caps de bestiar de deu explotacions lleteres de les comarques gironines i d'arreu de Catalunya.
Diumenge els visitants tindran la possibilitat de veure el 38è concurs de ramat i gos d'atura català i la tradicional exhibició del batre, amb maquinària antiga i tractors Lanz.
Altres activitats destacades seran el 23è Concurs de Paletes, el 17è Concurs de Pintura Ràpida, el 15è Concurs de Ratafia, el 15è Concurs de Maquinistes, les exhibicions eqüestres i la 25a Tractorada, en què participen cada any un centenar de tractors històrics, anteriors a l'any 1965. 

Jornades gastronòmiques del cargol 
Les jornades gastronòmiques del cargol estan plenament consolidades dins el marc de la Fira, amb l'Encargola't, el concurs de menjar cargols que va néixer l'any 2016 amb la voluntat de promocionar la gastronomia local i el municipi com a terra de cargols, i el Tastet del Cargol, en què el cargol és el protagonista de l'elaboració que els visitants poden tastar.

Novetats d'enguany
Com a novetat d'aquesta edició, per als amants dels vehicles de dues rodes s'ha organitzat una exhibició de pilots professionals, i s'ha instal·lat un circuit amb obstacles, apte per a tots els nivells i públics, en què es podrà provar, amb el guiatge de Peu a Baix, el bicitrial (bike trial). 

També hi haurà un curs obert d'autocontrol i socialització de gossos, a càrrec de Rockendall - Residència Canina; una exhibició de carrusel de cavalls, a càrrec de La Crinera, i una altra de volteig de competició, amb el Club Volteig Girona. 

Espais per a tots els gustos i les edats
El públic familiar és cada vegada més nombrós a la Fira, i per això durant tot el cap de setmana hi haurà diverses activitats per als infants i joves, en què els conceptes impressora en 3D, circuit de minidrons, Eggbot, Led Race i braç robòtic seran els protagonistes. A la Fira hi haurà també una zona infantil, amb contacontes, tallers, instal·lacions de joc itinerants (art, construccions, joc lliure i joc al quadrat), a càrrec de la Tribu Juganera, així com una zona d'atraccions i de passejades amb poni. 

L'entrada de la Fira té un cost d'un euro i dona dret a visitar la fira comercial i les activitats, els concursos i les exposicions durant tot el dia. El preu inclou també una entrada per visitar el Museu del Camp de Campllong. 

Més de 40.000 m2 
Amb més de 40.000m2, el recinte firal és un aparador de l'activitat econòmica i social, del municipi de Campllong i també del conjunt de les comarques gironines. La Fira disposa d'un servei de bar menjador, en què s'ofereixen esmorzars, dinars i berenars; tant menús (també infantils) com entrepans. L'horari de la Fira és de 10 h a 20 h.