Notícies

Miquel Noguer insta a preservar el llegat de Jordi Comas i a enfortir la unitat del sector turístic 

Foto : Fotos: Ll. Català

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, va obrir aquest divendres al vespre el IX Memorial Jordi Comas, a Castell-Platja d'Aro. Durant la gala, s'hi van entregar els premis T (Turisme, Territori i Transversalitat), que la Fundació Jordi Comas Matamala va instaurar l'any 2017 amb el propòsit de reconèixer les persones o iniciatives que excel·lissin en el sector turístic i en una visió transversal del turisme des de diferents àmbits socials. També, des de l'any passat, s'hi lliura el Premi Pioners. 

Els guanyadors d'enguany han estat els següents:

  • El cuiner Toni Izquierdo, per la seva aportació a l'excel·lència de la gastronomia a l'Empordà.
  • El músic Ricard Gili, per la seva tasca d'incorporar la música de jazz a la proposta turística.
  • La Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell, per la projecció de la marca turística Empordà - Costa Brava. 
  • La família Ensesa, que s'ha emportat el Premi Pioners per haver fet de s'Agaró una insígnia del turisme de luxe a la Costa Brava.

En la seva intervenció, prèvia a l'entrega dels guardons, Miquel Noguer va qualificar com a «imprescindible» preservar el llegat de l'empresari turístic Jordi Comas: «Hem de continuar esperonant el sector, sumar entre tots, perquè es continuï recuperant de la crisi, prosperi i esdevingui capdavanter al país. Aquests premis reconeixen persones que, com Jordi Comas i des de diferents àmbits, han treballat per impulsar el turisme al territori». 

La vicepresidenta tercera, Maria Puig, i el diputat i vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jordi Masquef, també van assistir a l'acte. 

La Fundació Jordi Comas Matamala es va constituir el 24 d'abril de 2015 a Castell-Platja d'Aro i el seu patronat està presidit per Carme Hospital. La seva principal raó de ser és continuar teixint la xarxa de complicitats que Jordi Comas va bastir al voltant del turisme com a fet transversal i de gran importància en la nostra societat. Per tant, incideix en el manteniment de la seva memòria i el seu compromís cap a la Costa Brava, desenvolupant iniciatives i activitats per conèixer i debatre les tendències del turisme i promoure'n el progrés i l'evolució.