Notícies

El president de la Diputació, Miquel Noguer, assisteix a la inauguració de la nova Clínica Girona

Foto : Fotos: G. Sánchez / Iconna

Triplicarà la superfície de l'antiga seu (es passarà de 13.000 a 41.000 m2) i ampliarà tots els serveis, amb la qual cosa es convertirà en una clínica referent del sector privat a Catalunya

La nova Clínica Girona s'ha inaugurat oficialment aquest dimarts a la tarda, amb un acte institucional que ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. També hi han assistit l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon; la consellera de Rercerca i Universitats, Gemma Geis, i el president de la Clínica Girona, Pere Solà, entre d'altres. 

Situada a l'entrada sud de la ciutat, al carrer de Barcelona, la nova seu triplica la superfície de l'anterior. Passarà dels 13.000 m2 de l'antiga ubicació, al carrer Joan Maragall de Girona, als 41.000, fet que li permetrà ampliar tots els serveis.

Les obres de l'edifici, que han durat tres anys i mig, han tingut un cost de 65 milions d'euros. S'hi han tingut en compte criteris de màxima sostenibilitat per garantir l'estalvi energètic i econòmic i també d'accessibilitat, amb l'eliminació de qualsevol barrera arquitectònica. A més, està equipat amb els últims avenços mèdics i amb tecnologia de darrera generació, cosa que el converteix en un centre hospitalari de referència a Catalunya. 

La nova Clínica Girona es distribueix en onze nivells: tres soterranis, la planta baixa i set plantes a dos nivells (set plantes per la banda del carrer de Barcelona i cinc per la banda de les vies del tren). La planta -3 és tota de pàrquing públic i també hi ha una part de pàrquing públic a la -2, on se situen el magatzem i l'arxiu. 

En total, disposa de 120 llits d'hospitalització, 8 quiròfans intel·ligents d'alta definició, 3 sales de part i 3 per a endoscòpies, 8 boxs a la unitat de cures intensives (UCI) i 10 els boxs d'urgències, una àrea d'hospital de dia, oncològic i de medicina del dolor, amb 20 boxs individuals, una sala de cirurgia menor ambulatòria i també més sales d'hemodiàlisi. Tot això amb el suport de serveis permanents de diagnòstic per la imatge, d'anàlisis clíniques i d'anatomia patològica. Actualment, al centre hi treballen unes 600 persones. 

Durant l'acte d'aquest dimarts, s'ha fet un recorregut per diferents espais de les noves instal·lacions. En concret, s'ha visitat l'UCI i l'àrea d'hospitalització (quarta planta), les consultes externes de la segona planta i l'espai de diagnosi per la imatge de la planta baixa. 

La nova Clínica Girona serà totalment operativa a partir de dilluns vinent, 18 d'abril. Durant aquesta Setmana Santa, aprofitant la baixa activitat assistencial, s'està portant a terme el trasllat. El matí del dia 18 es farà el trasllat dels malalts que hi hagi ingressats al centre hospitalari. L'antiga seu es trobava al carrer Joan Maragall des de 1934.