Notícies

El diputat de Desenvolupament Sostenible participa en la Jornada sobre Innovació Social i Sostenibilitat des del Món Local a la Bisbal d'Empordà

Foto : El diputat de Desenvolupament Sostenible participa en la Jornada sobre Innovació Social i Sostenibilitat des del Món

Aquest matí, l'Ajuntament de la Bisbal, des de Coworking la Bisbal, ha organitzat la Jornada sobre Innovació Social i Sostenibilitat des del Món Local, que ha ofert una perspectiva local del món de la innovació social per tal de potenciar totes aquelles noves iniciatives que reverteixen de manera positiva en el territori, tant des de la vessant social com des de la vessant ambiental.

El diputat de Desenvolupament Sostenible de la Diputació de Girona, Joan Fàbrega, juntament amb l'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Enric Marquès, han presentat la jornada, que ha inclòs una ponència a càrrec de Joaquim Brugué, catedràtic de la Universitat de Girona, amb el nom «L'oportunitat d'impulsar la innovació social des del món local».

El diputat Joan Fàbrega ha destacat en la seva intervenció que «per assolir l'Agenda 2030 cal que les administracions públiques, el món de l'empresa, les entitats civils i la ciutadania treballin plegats». «Només si anem de la mà aconseguirem no deixar ningú enrere en la sostenibilitat i la innovació social», ha afegit.

Durant la jornada, en la qual han participat una trentena de persones, s'ha presentat un ampli ventall d'experiències relacionades amb la innovació social i la sostenibilitat i s'ha explicat la visió de projecte, la trajectòria, les motivacions i les experiències de sis iniciatives diferents.

Hi han participat la Fundació Espigoladors, Can Xapes Espai Gastronòmic, la revista Niu, el Servei d'Atenció Domiciliària de l'Ajuntament d'Arbúcies, Idària  Cooperativa i Ceràmica Sampere. En el marc d'aquest banc d'experiències també s'ha fet un debat dirigit entre els representants de les iniciatives i el públic assistent. Totes aquestes iniciatives han estat seleccionades en funció de la seva activitat i el grau de compromís amb els temes centrals de la jornada.

En acabar s'ha presentat breument l'espai de Coworking la Bisbal, que va ser inaugurat a finals de 2021 i està destinat a empreses de nova creació que tinguin com a finalitat l'assoliment d'objectius d'innovació social i sostenibilitat ambiental. L'espai vol servir per crear un pol d'activitat d'aquests sectors en el territori.