Notícies

Festimams, el festival de l'humor de Girona, es consolida en la sisena edició com un referent de l'escena humorística catalana

Foto : Festimams, el festival de l'humor de Girona, es consolida en la sisena edició com un referent de l'escena humorística

El festival tindrà lloc per segon any consecutiu al pati de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona del dia 9 a 11 de juny 

L'esdeveniment manté la seva vinculació amb el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent

Aquest matí s'ha presentat a la Diputació de Girona la programació de la sisena edició del Festimams, el festival de l'humor de Girona, amb la presència de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Quim Ayats, vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona i diputat de la Diputació, i Fel Faxedas, director artístic de Festimams. 

En aquesta edició, que tindrà lloc del 9 a l'11 de juny, actuaran reconeguts noms de l'escena humorística catalana com La Sotana, Marc Giró, Judit Martín, Natza Farré, Peyu i Carles Xuriguera. 

El festival Festimams de Girona es defineix com un festival d'humor, música i gastronomia i es consolida en la sisena edició com un referent de l'escena humorística catalana.

El festival programa per primera vegada un espectacle a cura d'una persona amb diversitat funcional, un monòleg en clau d'humor de Marc Buxaderas, i inicia una col·laboració amb MIFAS, que rebrà el 5 % de les entrades venudes. 

La programació compta amb una oferta de vuit espectacles (cinc dels quals són estrena a Girona), que tindran lloc a la Casa de Cultura, i amb dos sopars-tasts gastronòmics al restaurant La Diva, amb productes del segell Girona Excel·lent. 

El president de la Diputació de Girona ha destacat: «Estem orgullosos que el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona, que reconeix els millors productes de les comarques gironines, sigui present en aquesta nova edició del festival. Segur que la vinculació de Festimams amb el segell Girona Excel·lent tornarà a ser un bon maridatge, gastronòmicament parlant».

Tot seguit, Miquel Noguer ha afegit: «No ens cansem de repetir que la cultura és necessària per a tota la ciutadania. I és a les nostres mans promoure-la i fomentar-la com a bé essencial que és. Per això, des de la Diputació de Girona fomentem la creació, l'expressió i la manifestació artística i cultural del territori gironí i apostem perquè arribi a diferents col·lectius socials i a entitats del tercer sector».

Quim Ayats, vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona i diputat de la Diputació de Girona, ha assenyalat: «El Festimams ofereix una oferta cultural singular a la ciutat i amb molt bona acollida entre un públic intergeneracional, fet important en la generació de públics per a la cultura, perquè de la mateixa manera que treballem per una cultura accessible, també volem que l'oferta cultural sigui per a totes les edats».

Fel Faxedas, director artístic de Festimams, ha comentat que el festival aposta pel talent femení, pel talent gironí i per aconseguir que arribi a tothom, amb la col·laboració amb MIFAS. «Parlem de bon humor, en el sentit que els espectacles no necessàriament ens han de fer riure, sinó que senzillament ens han de fer entrar en un estat de bona sintonia i benestar», afegeix Faxedas.

Segons els organitzadors, aquest festival és un maridatge d'humor i gastronomia, i aquest 2022 el Festimams arriba a la sisena edició amb una proposta híbrida de formats, sempre amb l'humor com a denominador comú.

D'una banda, els espectacles en clau humorística al pati auditori de la Casa de Cultura, amb una platea semblant a la d'un teatre o cabaret. I de l'altra, dos espectacles tast gastronòmics, segell dels primers anys del festival, que tindran lloc al restaurant La Diva. 

D'aquesta manera, Festimams dona continuïtat al format estrenat l'any passat, en què volia arribar a nous públics amb perfils més joves, però alhora manté la seva essència de festival gastrocultural.

El 5 % de totes les entrades venudes es destinarà al Grup MIFAS, una entitat sense ànim de lucre que treballa per a la inclusió social de les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial a la demarcació de Girona. S'inicia així una col·laboració que preveu tenir continuïtat en el temps i amb la qual també s'ofereix un espai escènic a les persones amb discapacitat.

Del total de deu espectacles que configuren la programació del Festimams 2022, cinc es podran veure per primera vegada a la ciutat de Girona. Les estrenes són: Judit Martín, amb Not talent; Marc Sarrats, amb Alta flipamenta; el Sr. Bohigues, amb L'eminència humana; Neus Rosell, Anna Bertran i Ester Bertran, amb Sé pas on som, i Modgi, amb Quan això s'acabi!

Aquesta sisena edició ve marcada per una forta presència femenina. El tret de sortida del festival el donarà el dijous dia 9 l'actriu Judit Martín amb l'espectacle Not talent, actualment en escena a Barcelona, on es pot veure un cop al mes. La periodista Natza Farré respondrà les preguntes del públic amb Pregunta a la Natza, una conversa ben carregada d'humor i feminisme, de dubtes i d'algunes certeses.L'essència gironina i femenina del festival vindrà amb l'espectacle Sé pas on som, a cura d'un trio de dones humoristes format per Neus Rosell, copresentadora del programa satíric de ràdio El búnquer; Anna Bertran, actriu i humorista, i Ester Bertran, reportera del magazine Tot es mou.

El colofó del festival serà amb dos sopars-tasts espectacle, amb aforament limitat a cinquanta persones, que tindran lloc al restaurant La Diva. Els sopars gastronòmics seran amb els productes reconeguts amb el segell de qualitat de la Diputació de Girona. Les entrades, que oscil·len entre els 15 i els 20 euros per als espectacles a la Casa de Cultura, i els 50 euros dels sopars espectacle, es troben ja a la venda al web www.festimams.cat.

Documentació