Notícies

La Diputació de Girona, en la cerimònia de la missa exequial del bisbe Francesc Pardo

Foto : Fotògraf: Pere Duran

Hi han assistit el president, Miquel Noguer, i el vicepresident Pau Presas en representació de la corporació

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident primer, Pau Presas, han representat la corporació en la celebració de la missa exequial del bisbe de Girona, Francesc Pardo. També hi han assistit la vicepresidenta quarta, M. Àngels Planas, i el diputat Joaquim Ayats.

La catedral de Girona s'ha omplert de gom a gom aquest matí per la cerimònia d'enterrament del bisbe de Girona. Prèviament s'hi ha instal·lat la capella ardent, que ha estat oberta fins a l'inici de la cerimònia.

L'arquebisbe de Tarragona, el gironí Joan Planellas, ha concelebrat la cerimònia juntament amb el cardenal, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Juan José Omella, i el nunci apostòlic d'Espanya, Bernardito C. Azua, entre altres concelebrants.

A la cerimònia hi han assistit més de nou-centes persones, entre les quals hi havia l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; els senadors electes per la circumscripció de Girona, Josep Maria Matamala i Josep Maria Cervera; la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró; la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis; la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, entre altres autoritats.

El bisbe Pardo ha estat enterrat a la cripta, construïda l'any 2008 i amb capacitat per acollir quatre bisbes.