Notícies

Inaugurat el nou Ajuntament de Garrigàs, amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer

Foto : Fotos: M. Artalejo

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat aquest diumenge en la inauguració del nou Ajuntament de Garrigàs. L'acte ha comptat també amb l'alcaldessa del municipi alt-empordanès, Pilar Bosch; la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, i la diputada d'Assistència als Petits Municipis, Eva Viñolas, entre d'altres. 

El nou Ajuntament, amb una superfície de 206,4 m2, està ubicat ara a la planta baixa de l'edifici polivalent U d'Octubre. Les obres de millora i redistribució d'aquest espai han tingut un cost de 88.364 euros i una part ha estat finançada per la Diputació de Girona. En aquest edifici, també hi ha el consultori mèdic i el servei de correus (planta baixa), així com el centre sociocultural (primera planta). 

L'equipament, a més, és altament sostenible perquè disposa a la teulada d'una instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per a l'autoconsum i està connectat a la xarxa de calor alimentada per una caldera de biomassa. 

En la seva intervenció, el president, Miquel Noguer, ha destacat els beneficis del trasllat. L'antic consistori es trobava en un edifici de tres plantes de dimensions reduïdes, amb inconvenients d'accessibilitat: «Aquest canvi de seu permetrà eliminar les barreres arquitectòniques i agrupar molts serveis en el mateix entorn. D'aquesta manera, es podrà ser més eficient i millorar l'atenció als veïns i veïnes del municipi. Des de la Diputació, estem encantats d'haver donat suport al projecte». 

El nou Ajuntament de Garrigàs està situat en una zona on es concentren actualment la majoria dels equipaments del municipi (l'escola, el centre cívic, la piscina i la pista poliesportiva) i que disposa d'àmplies zones d'aparcament. 

Un cop inaugurat l'espai, amb tall de cinta inclòs per part de l'alcaldessa, les autoritats han fet una visita a l'interior de les instal·lacions. A la sala de plens, a la primera planta, s'hi ha portat a terme posteriorment un acte de reconeixement als quatre anteriors alcaldes de Garrigàs (Miquel Brugués, Jaume Teixidor, Miquel Berenguer i Josep Masoliver), així com a la doctora Maria Bou, metgessa de capçalera del municipi durant quaranta anys i jubilada recentment. 

A cadascun d'ells, se'ls ha entregat un gravat que l'artista i pintor Daniel Lleixà ha creat expressament per a l'ocasió. Lleixà té el seu taller des de fa molts anys a Tonyà, un dels cinc nuclis que formen Garrigàs.