Notícies

El vicepresident Pau Presas visita l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà seguint amb les visites institucional

Foto : Fotògraf Joan Castro /ICONNA

Aquest matí, el vicepresident de la Diputació de Girona, Pau Presas, després de participar en la presentació de l'Empordà Music Festival a la Bisbal d'Empordà, que organitzen l'Associació Els Voltors i l'Ajuntament de la Bisbal, i seguint amb les visites institucionals, ha visitat l'Ajuntament.

Pau Presas s'ha reunit al despatx d'alcaldia amb l'alcalde, Enric Marquès, i la primera tinent d'alcaldia, Carme Vall, per conèixer de primera mà l'estat de les obres en les quals participa la Diputació de Girona i altres temes i problemàtiques del municipi bisbalenc.

Primerament han visitat les obres de rehabilitació de la façana del Castell-Palau de la Bisbal, que es van iniciar l'estiu del 2021 i han comptat amb una subvenció de la Diputació de Girona de 150.000 euros.

Els treballs han inclòs la neteja i el manteniment de les façanes i les cobertes, actuacions de conservació i restauració de materials i elements constructius, la millora de l'evacuació de l'aigua en façanes i cobertes, i el seguiment i la reparació de fissures en murs i voltes, tot seguint l'assessorament del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

Seguidament s'han desplaçat a l'església de la Pietat de la Bisbal, on aquest febrer passat van arrencar les obres de rehabilitació de les cobertes i la restauració de les façanes.

Les obres tenen l'objectiu de solucionar la major part de patologies possibles en l'àmbit de les cobertes de l'edifici. Els treballs tenen un pressupost de 34.000 euros, dels quals la Diputació de Girona en subvenciona 14.100.