Notícies

Miquel Noguer es reuneix amb la consellera d'Igualtat i Feminismes i destaca la lluita contra les desigualtats com un eix bàsic de la Diputació

Foto : Miquel Noguer es reuneix amb la consellera d'Igualtat i Feminismes i destaca la lluita contra les desigualtats com un

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, s'ha reunit aquesta tarda amb la nova consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i presidents i membres de les altres tres diputacions del país amb l'objectiu de teixir aliances per impulsar polítiques públiques en favor de la igualtat de gènere. Durant la trobada, que ha tingut lloc al mateix Palau de la Generalitat, Miquel Noguer ha fet palès que lluitar contra les desigualtats és un eix fonamental de les polítiques de la corporació que presideix, «tenint sempre en compte les especificitats i necessitats dels municipis». 

A banda de Miquel Noguer i de Tània Verge, han participat en la reunió la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat de la diputada d'Igualtat, Helena Martínez; la presidenta delegada de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, i la diputada de Polítiques d'Igualtat de la mateixa corporació, Alba Barnusell.

«La transversalitat de les polítiques d'igualtat és competència de totes les administracions i, per tant, el treball coordinat és indispensable», ha declarat la consellera en aquesta reunió. També ha elogiat la tasca que duen a terme les administracions locals en l'àmbit de les polítiques públiques en favor de la igualtat de gènere. En aquest sentit, Tània Verge ha afirmat que treballarà per intensificar la col·laboració de totes les institucions per «donar compliment a les lleis d'igualtat». 

Segons fonts del Departament d'Igualtat i Feminismes, la cooperació entre institucions es durà a terme a través dels espais de cooperació que ja existeixen i promovent-ne d'altres que siguin necessaris. I això es farà treballant perquè la perspectiva de gènere, LGTBI+ i la igualtat de tracte i no discriminació siguin principis rectors de tota acció pública per avançar cap a una societat que respecti els drets humans de tothom.