Notícies

Lladó recupera el Sindicat com a equipament cultural i social amb l'ajut de la Diputació

Foto : Lladó recupera el Sindicat com a equipament cultural i social amb l'ajut de la Diputació

El Sindicat de Lladó torna a estar en funcionament com a equipament cultural i social del municipi, després que aquest migdia el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, n'hagi inaugurat el nou teatre. L'espai se situa al primer pis de l'edifici i també actuarà com a sala polivalent. Precisament, s'ha posat en marxa al cap de tres anys que també es recuperés el cafè-local social de la part de baix de l'edifici. La Diputació ha col·laborat en les obres de reforma i adequació del Sindicat amb un total de 333.112 euros, dels quals 125.000 euros s'han destinat de manera específica al teatre i sala polivalent. L'equipament se situa en un edifici històric, declarat Bé Cultural d'Interès Local (BECIL). El Sindicat va néixer el 1905, com a iniciativa de pagesos del conreu de l'olivera del mateix municipi i dels pobles del voltant. 

A la inauguració del teatre del Sindicat, els parlaments institucionals han estat a càrrec de l'alcalde de Lladó, Joaquim Tremoleda, del mateix president de la Diputació i també del regidor de Cultura, Jordi Puig. Els han acompanyat els regidors de l'Ajuntament, entre els quals hi ha el tinent d'alcalde de Lladó i diputat de la Diputació, Joan Fàbrega. Han assistit a l'acte desenes de veïns i veïnes de Lladó. De fet, per mitjà d'un referèndum popular, van ser ells mateixos els que l'any 2014 van fer sentir la veu per reclamar que es rehabilités l'edifici del Sindicat i se'n recuperés la funció d'espai públic social. Alcaldes i alcaldesses d'altres municipis de l'Alt Empordà també han estat presents a l'acte, com ara els d'Albanyà, Avinyonet de Puigventós, Mollet de Peralada, Navata i Ordis, així com el tinent d'alcalde d'Agullana.

«És imprescindible que mantinguem i recuperem espais de trobada. Llocs que donin vida al poble. En aquest sentit, Lladó sou privilegiats, amb aquest esplèndid Sindicat que ara torna a néixer i que té un gran valor històric, patrimonial i també emocional», ha destacat Miquel Noguer. De la seva banda, l'alcalde ha agraït la col·laboració de la Diputació i ha afirmat: «Amb la recuperació del Sindicat, fem una declaració d'amor al poble de Lladó i a les noves generacions. També esperem que en gaudeixin veïns d'altres municipis de l'Alt Empordà i del conjunt de les comarques gironines».