Notícies

El president de la Diputació augura una temporada turística millor que l'anterior en una entrevista al programa Via Lliure de RAC1

Foto : El president de la Diputació augura una temporada turística millor que l'anterior en una entrevista al programa Via L

El periodista Xavi Bundó ha entrevistat aquest matí Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Ho ha fet a Banyoles, des d'on avui s'ha emès el programa radiofònic que ell mateix dirigeix, Via Lliure de RAC1. Miquel Noguer ha centrat la intervenció en diversos temes que afecten les comarques gironines, com ara la situació actual i futura del turisme, l'esport, l'afectació de la pandèmia i el desplegament de la fibra òptica. Com a alcalde de Banyoles que és, Miquel Noguer també ha parlat de diferents aspectes vinculats a la ciutat, com ara l'augment de residents després del confinament.

Xavi Bundó ha entrevistat el president de la Diputació des de l'estany de Banyoles i, en concret, a bord de la barca Tirona. Aquest escenari, ha servit per introduir dos dels eixos principals de l'entrevista: l'esport i el turisme a les comarques gironines. Miquel Noguer ha explicat que «a la demarcació, l'esport és bàsic», en bona part gràcies a uns condicionants geogràfics òptims i la proximitat de la muntanya i el mar. Pel que fa al sector turístic, el president de la Diputació ha recordat que «ha patit i pateix molt encara», si bé les perspectives d'aquest estiu són molt millors que les de l'any passat pels avenços que s'estan fent en la vacunació de la població i també perquè aquesta temporada s'hauran relaxat les restriccions de mobilitat internacional.

Miquel Noguer també ha fet referència a l'esforç que la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya estan fent per estendre la fibra òptica arreu de la demarcació, aprofitant la infraestructura de les carreteres de la mateixa xarxa viària local. El president ha explicat que la millora en el camp de la tecnologia i la comunicació que suposa aquest projecte està afavorint que municipis rurals de la demarcació atreguin nous veïns.

La Diputació, per mitjà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha col·laborat en aquest programa especial del Via Lliure des de Banyoles, que és l'espai radiofònic líder d'audiència a Catalunya el cap de setmana. Podeu recuperar-lo a: https://www.rac1.cat/a-la-carta/via-lliure.