Notícies

El vicepresident Pau Presas visita el Far d'Empordà i Lladó i es reuneix amb els alcaldes

Foto : El vicepresident Pau Presas visita el Far d'Empordà i Lladó i es reuneix amb els alcaldes

El diputat de Desenvolupament Sostenible, Joan Fàbrega, i la vicepresidenta Maria Puig també han participat en les trobades institucionals en els dos municipis de l'Alt Empordà

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha visitat avui els municipis del Far d'Empordà i Lladó, a l'Alt Empordà. Són trobades arreu del territori que permeten  conèixer de prop els municipis i saber de primera mà les seves necessitats i els projectes que tenen, i on pot ajudar la Diputació.

Al Far d'Empordà, l'alcalde Jaume Arnall ha rebut Pau Presas a l'Ajuntament. A la reunió, també hi ha participat el diputat de Desenvolupament Sostenible, Joan Fàbrega. S'hi han repassat qüestions d'actualitat, així com els diferents projectes i reptes que té el municipi per al futur.

Posteriorment, el vicepresident primer i el diputat s'han desplaçat fins a Lladó. Amb l'alcalde, Joaquim Tremoleda, han visitat les obres de la futura sala d'actes del Sindicat, que s'està rehabilitant amb l'ajuda de la Diputació de Girona, així com altres indrets del nucli del municipi. Pau Presas i Joan Fàbrega s'han reunit amb l'alcalde a l'Ajuntament, juntament amb la vicepresidenta de la Diputació i presidenta delegada de Dipsalut, Maria Puig, i dos regidors.

També a Lladó, amb la gerent i el cap de l'Àrea de Salut Ambiental de l'Organisme de Salut Pública de la Diputació, Sílvia Oliveras i Xavi del Acebo, s'hi han analitzat tots els aspectes que regeix la norma per a l'aigua de consum, amb la novetat dels controls de substàncies radioactives. Dipsalut ha introduït recentment anàlisis per determinar el nivell de radioactivitat i, d'aquesta manera, garantir que l'aigua és segura per a la salut de les persones.

Aquests controls es realitzen en els 82 municipis de les comarques gironines que gestionen directament els seus sistemes d'abastament. Els resultats s'introdueixen als sistemes d'informació centralitzada i es fan arribar a les autoritats sanitàries (els ajuntaments i l'Agència de Salut Pública).