Notícies

Distingeixen Maria Àngels Alabert amb la Creu de Sant Jordi 2020

Foto : Distingeixen Maria Àngels Alabert amb la Creu de Sant Jordi 2020

La pianista, pedagoga i compositora gironina l'ha rebut «pel seu compromís excepcional amb la divulgació musical», dut a terme durant quaranta-un anys al Conservatori de Música Isaac Albéniz

La pianista, pedagoga i compositora gironina Maria Àngels Alabert ha rebut la Creu de Sant Jordi 2020, distinció que concedeix anualment la Generalitat a personalitats i entitats per haver prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la identitat en el pla cívic i cultural. Alabert ha estat reconeguda «pel seu compromís excepcional amb la divulgació musical, dut a terme al Conservatori de Música Isaac Albéniz», en un acte que va tenir lloc al Saló Sant Jordi de la Generalitat.

Nascuda el 14 de setembre del 1937 a Girona, va ingressar al Conservatori el 1965. En quaranta-un anys de dedicació al centre (el 2006 es va jubilar), va impartir-hi classes de piano, música de cambra, composició, harmonia, contrapunt, fuga i història de la música. A banda de ser membre permanent del jurat en molts concursos, ha format part del grup Paraula de Poeta des de la seva creació (1991) i també va ser fundadora i directora del Cor Maragall de Girona durant trenta anys, on ha dirigit un ampli repertori d'obres.

Maria Àngels Alabert no és l'única personalitat gironina que ha rebut la Creu de Sant Jordi 2020. També han estat guardonats amb aquesta distinció els germans Joan, Josep i Jordi Roca, del restaurant El Celler de Can Roca; la pianista i compositora de sardanes Montserrat Pujolar; l'exrector de la Universitat de Girona i filòleg Josep Maria Nadal; l'enginyer industrial Josep Amat, i el catedràtic d'història de l'art i màster en gestió del patrimoni cultural de la Universitat de Girona Eduard Carbonell. Per la seva part, l'Associació Recvll Blanes i la Fundació Privada Hospital de Campdevànol també han rebut la Creu de Sant Jordi en forma de placa.