Notícies

Acaba el cicle de sessions en línia sobre la transició energètica del Servei de Medi Ambient

Foto : Acaba el cicle de sessions en línia sobre la transició energètica del Servei de Medi Ambient

La Diputació de Girona, mitjançant el Servei de Medi Ambient i el CILMA, ha tancat aquest dilluns un cicle de quatre sessions en línia sobre l'eficiència energètica i les energies renovables que s'ha dirigit específicament a la ciutadania. El tret de sortida es va donar el passat 22 de juny en el marc de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible i, des de llavors, cada dilluns a la tarda i durant mitja hora, s'han pogut seguir per Zoom o per YouTube.

«En un context d'emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, és més necessari que mai avançar amb determinació en la transició energètica cap a un nou model energètic net, descarbonitzat i sostenible. I són les persones les que tenen un paper cabdal per capgirar la situació implicant-se en la gestió de l'energia que utilitzen en el seu dia a dia. L'organització d'aquest cicle pretén conscienciar-les d'aquest fet», ha subratllat la diputada de Medi Ambient, Anna Barnadas.

Les tres primeres sessions van anar a càrrec de l'ambientòloga Xènia Illas. En la primera, sota el títol de «Factura elèctrica i contractació d'energia verda», va ajudar a entendre els conceptes que apareixen en la factura elèctrica i va oferir claus per reduir el consum, estalviar emissions i disminuir-ne el cost. També va exposar les opcions de contractació d'energia verda i els canvis tarifaris que la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) té previst aplicar properament.

En la segona, «Estalvi energètic a la llar», va donar consells i va oferir eines sobre bones pràctiques per facilitar aquest estalvi energètic a la llar sense que el confort se'n ressenti. «Mobilitat sostenible i vehicle elèctric» va ser el títol de la tercera, en què Xènia Illas es va centrar principalment en el vehicle elèctric. Actualment, el vehicle elèctric és una de les formes de mobilitat amb emissions nul·les i baixa contaminació acústica que redueix la dependència energètica de combustibles fòssils.

L'enginyer industrial Albert Juan Casademont va dirigir la darrera sessió, aquest dilluns, «Energia solar a casa», en la qual va detallar les diferents opcions per disposar d'una instal·lació d'energia solar fotovoltaica d'autoconsum a casa i els avantatges que comporta tenir-la.

Tot aquest cicle de sessions en línia ja està disponible al canal de YouTube de la Diputació (https://www.youtube.com/playlist?list=PLk6d0RAoDK4fRPfnxKdv2Zs2b9H4rGwTJ).