Notícies

El Conservatori de Girona ha presentat la cançó «Hymn to Freedom» a YouTube

Foto : El Conservatori de Girona ha presentat la cançó «Hymn to Freedom» a YouTube

El vídeo ha superat les 1.300 visualitzacions en 48 hores

El Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona ha estrenat aquest cap de setmana la cançó «Hymn to Freedom» al seu canal de YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=SKw0wRh3Mfo). En 48 hores el vídeo ha superat  les 1.300 visualitzacions. Es tracta d'un muntatge a partir de les actuacions individuals de cada intèrpret, en què s'ha respectat el so original.

Prop de vuitanta alumnes i professors del centre han participat en aquest projecte. El Cor Allegro, el Cor Jove, l'Orquestra de Corda i el Grup de Vent Simfònic del Conservatori de Girona, a més de grups de cambra i alguns alumnes de grau professional, han actuat sota la direcció dels professors respectius: Lluís Caballeria, Alfred Cots, Jorgelina Giordano, Isabel Mantecón i Pili Sanz.

«Hymn to Freedom» forma part de l'àlbum Night Train (1962), del compositor de jazz canadenc Oscar Peterson. Tot i que es va concebre inicialment com a trio de jazz, la peça ha estat interpretada per nombrosos cors des que el 1986 es va escoltar al Festival Internacional de Corals Infantils de Finlàndia. En aquell ocasió, deu cors de tot el món van interpretar la seva versió d'aquest himne a la llibertat. A més, el Deutsche Welle Choir va cantar-la l'any 2000 a Alemanya, quan Peterson va rebre el Premi Internacional de Música de la UNESCO.

Segons la Coalition Canada, entitat dedicada al foment de l'estudi musical, aquest himne a la llibertat «designa un missatge d'unitat i igualtat, que ressona tan profundament com ho va fer als anys seixanta, quan va ser abraçat com l'himne del moviment pels drets civils».

En definitiva, es tracta d'una oda als drets civils amb connotacions de l'Església afroamericana que, inevitablement, posa en valor la idea de la llibertat en aquests moments de reclusió forçada.