Notícies

Cloenda de la primera edició del Postgrau 1 en hisenda autonòmica i local a Girona

Foto : Cloenda de la primera edició del Postgrau 1 en hisenda autonòmica i local a Girona

El vicepresident de la Diputació de Girona Albert Piñeira ha intervingut en l’acte, que ha tingut lloc aquest divendres a la Casa de Cultura 
 

La Casa de Cultura de Girona ha estat l’escenari, aquest divendres, de la cloenda del Postgrau 1 en hisenda autonòmica i local, que ha tingut lloc per primera vegada a la demarcació de Girona, de l’11 de gener al 18 de desembre del 2019. Aquests estudis formen part del Màster en hisenda autonòmica i local de la Universitat de Barcelona, iniciat el curs 1987-1988, del qual ja s’han fet trenta-tres edicions. 

En l’acte, hi han intervingut Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació; Joaquim Solé Vilanova, director del postgrau; Maite Vilalta, vicerectora de la Universitat de Barcelona i codirectora del postgrau, i Yolanda Maria Toral, presidenta del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers (COSITAL-Girona). «La creació d’aquest curs a Girona era una necessitat, per les grans mancances de personal tècnic a les àrees econòmiques de l’Administració local gironina. Ara cobrim aquest dèficit, oferint formació a tècnics que ja treballen en els ajuntaments i les diputacions, però també a graduats joves que hi vulguin treballar», ha destacat Albert Piñeira. 

Impulsat per la Diputació de Girona, aquest «Postgrau en hisenda autonòmica i local: finançament, pressupost i comptabilitat» ha partit amb la idea de donar una formació bàsica completa de nivell universitari en gestió financera, pressupostària i comptable dels ens locals. En aquest sentit, el vicepresident de la Diputació ha subratllat que «no és només un curs que dota de coneixements, sinó que també forma en habilitats i permet adquirir criteri a l’hora d’ajudar els polítics locals a prendre decisions en temes tributaris, financers i pressupostaris». A la cloenda, també hi han assistit interventors i tècnics vinculats al postgrau com a professors o col·laboradors i els vint-i-quatre alumnes que l’han cursat. 

Aquest Postgrau 1 tindrà continuïtat, de manera que, a partir del mes que ve (en concret, el 26 de febrer), començarà la primera edició a Girona del Postgrau 2 en hisenda autonòmica i local. Es tracta d’un curs d’aprofundiment, que ofereix també temes jurídics bàsics i imprescindibles en la feina a l’Administració local. S’allargarà fins al març del 2021 i ja té vint alumnes matriculats. La superació dels dos postgraus, juntament amb un treball final, permet aconseguir el títol de màster de la Universitat de Barcelona. També hi ha concretada una segona edició del Postgrau 1, programada del gener al desembre del 2022.