Notícies

Pau Presas escollit nou president del Consorci de les Gavarres

Foto : Fotografies:Consorci Gavarres

El vicepresident de la Diputació de Girona Pau Presas ha estat escollit nou president del Consorci de les Gavarres en el transcurs del plenari celebrat aquest divendres 15 de novembre a Monells.

Presas agafa el relleu al fins ara president en funcions Fermí Santamaria, després de quatre anys al capdavant de la institució que actualment agrupa vint ajuntaments del Gironès i del Baix Empordà.

El vicepresident Pau Presas ha agraït la tasca realitzada pel seu antecessor en el càrrec i especialment la feina feta per l’antic gerent del Consorci, Oriol Armet, a qui ha atribuït gran part de la «bona salut del Consorci, en uns moments complicats, en què molts dels consorcis han desaparegut o han quedat reduïts a la mínima expressió i en què només han sobreviscut i sortit reforçats aquells consorcis ben gestionats, que tenen una raó de ser i un projecte fortament arrelat al territori, com és el cas del Consorci de les Gavarres».

En aquest sentit, el nou president ha explicat que l’etapa que comença avui ha de servir per consolidar i ampliar el camí recorregut fins ara i per seguir treballant en el desplegament del pla estratègic «Gavarres 2025», que es va elaborar de forma conjunta entre tots els membres i col•laboradors del consorci i que defineix les principals línies de treball a desenvolupar en els propers anys.

La gestió dels boscos, el desenvolupament de noves iniciatives agrícoles, la promoció del paisatge i del patrimoni cultural de les Gavarres (amb iniciatives com el Festival Internacional d’Art i Paisatge a les Gavarres, el disseny de rutes i l’inventari del patrimoni immaterial) i l’impuls de noves iniciatives que posin en valor el territori gavarrenc són algunes de les línies d’actuació que se seguiran duent a terme des del Consorci, juntament amb totes aquelles relacionades amb l’educació, la divulgació, la investigació i la protecció que durant els darrers anys s’han realitzat.  

El Ple ha acordat també l’elecció dels vicepresidents del Consorci, el nomenament dels membres de la Comissió Executiva i l’increment, del 0,25 %, de les retribucions del personal laboral del Consorci, d’acord amb el Reial decret llei 24/2018, de 21 de desembre.

Sobre el Consorci de les Gavarres

El Consorci de les Gavarres és una entitat creada el novembre de 1998 amb l’objectiu de protegir i gestionar l’Espai d’Interès Natural les Gavarres.

L’agost del 2017, la Diputació de Girona va aprovar assumir la gestió del Consorci de les Gavarres. Amb aquesta mesura, el Consorci va adaptar-se al nou marc legal introduït per la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local (LRSAL).

Actualment, formen part del Consorci de les Gavarres els ajuntaments de Calonge, Cassà de la Selva, Castell-Platja d’Aro, Cruïlles - Monells - Sant Sadurní de l’Heura, Celrà, Forallac, Girona, Juià, la Bisbal d’Empordà, Llagostera, Llambilles, Madremanya, Mont-ras, Palafrugell, Palamós, Quart, Sant Martí Vell, Santa Cristina d’Aro, Torrent i Vall-llobrega, els consells comarcals del Baix Empordà i del Gironès, la Diputació de Girona, l’Administració de la Generalitat de Catalunya, l’Associació de Gestors Forestals de les Gavarres i el Consorci Forestal de Catalunya.

L’objectiu principal del Consorci és la preservació i la revaloració del patrimoni del massís, així com la promoció del desenvolupament de les activitats econòmiques que siguin compatibles amb les funcions que compleix el massís.