Notícies

La programació del Pati Cultural segueix amb música clàssica, soul i funk

Foto : La programació del Pati Cultural segueix amb música clàssica, soul i funk
Després de les actuacions del cap de setmana, aquest vespre l'escenari del Pati Cultural és reservat per als caps de corda de la GIOrquestra (Frédéric Descargues, Joan Fèlix i François Ragot), que presentaran una proposta musical d'alt nivell i molt singular: les famoses Variacions Golberg de J. S. Bach adaptades a trio de corda.

Escrites originalment per a teclat i amb el títol Ària amb variacions diverses, són una de les obres cabdals i més apreciades de la música clàssica. Aquesta vegada els caps de corda de la GIOrquestra la interpretaran seguint l'aclamada transcripció, de gran complexitat, que va fer el prestigiós violinista Dimitry Sitkovetsky. Música en majúscula per a una ocasió molt especial.

Demà, dimecres 15 de maig, a les 18.00 h de la tarda, serà el torn de l'esperada Black Music Big Band Junior. Aquesta agrupació musical és la germana petita de la Black Music Big Band, formada per nens i nenes de 9 a 14 anys. La Black Music Big Band, impulsada des de la Fundació Casa de la Música i el Black Music Festival, és des de fa 4 anys la big band escola de funk i soul de les comarques gironines, i s'ha consolidat com una proposta capdavantera des del punt de vista pedagògic en aquests estils musicals. Bona prova d'això en són la multitud de concerts i el CD i el documental que han enregistrat en aquest curt període de temps. Des del setembre del 2018, s'ha fet un pas més i s'ha ofert la possibilitat als més petits d'endinsar-se en el món del soul i el funk. La Big Band Junior vol ser la porta d'entrada dels nens als apassionants estils musicals que formen la Black Music. Ja ha debutat en directe davant de milers de persones en escenaris molt importants, com ara el de la Copa o el de Sant Feliu per les Fires de Girona, l'Auditori de Girona en el tribut a Aretha Franklin i el parc del Migdia al Pícnic Black.

La resta d'actuacions del Pati Cultural seran a càrrec de La Moderna Big Band, dels alumnes d'El Galliner, de l'Esbart Marboleny, i de les propostes d'espectacles que presenten la Fundació Xarxa d'Espectacles Infantil i Juvenil de Catalunya, com el de Jordi i Oriol Tonietti o el de la companyia Moi Jordana.