Notícies

XALOC du a terme una jornada de formació sobre el dret d'accés a la informació pública i la protecció de dades

Foto : XALOC du a terme una jornada de formació sobre el dret d'accés a la informació pública i la protecció de dades
La Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC) ha realitzat aquest matí l'última sessió del VI Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local a l'Hotel Carlemany de Girona. L'objectiu del Seminari és analitzar temes d'actualització jurídica, amb especial èmfasi en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten les entitats locals. Aquesta sessió, adreçada a secretaris, interventors i tècnics municipals de les comarques gironines, ha tractat sobre el dret d'accés a la informació pública i la protecció de dades.

Durant la presentació, el president de XALOC i diputat de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha explicat que "les ponències d'avui ens ajudaran en l'aplicació pràctica del dret d'accés a la informació pública. Tots som conscients de la complexitat del tema i dels dubtes que genera als ajuntaments, especialment en relació amb la tramitació i la necessària ponderació a realitzar entre el dret d'accés i els límits de la normativa de protecció de dades".

La jornada ha constat de tres ponències. La primera, titulada "la regulació i problemes actuals del dret d'accés a la informació pública", ha estat a càrrec de Martín Maria Razquin Lizarraga, catedràtic de dret administratiu de la Universitat Pública de Navarra. La segona, pronunciada per Josep Mir Bagó, professor titular de dret administratiu a la universitat Pompeu Fabra i membre de la comissió de garantia del dret d'accés a la informació pública (GAI), ha versat sobre "procediment i garanties d'aquests mateixos drets d'accés". I l'última, a càrrec de Jordi Bacaria Martús, advocat i fundador de Global Legal Data, ha tractat sobre "l'aplicació del Reglament general de protecció de dades a l'Administració local".

La sessió d'avui és l'última del VI Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local, que ha comptat amb l'assistència d'una seixantena de persones en les diferents jornades que s'han realitzat aquest any. Tal com ha destacat el president de XALOC, Jordi Camps, "la gran assistència a aquestes jornades demostra que són un model d'acció formativa plenament consolidat i alhora un referent a les comarques gironines pel que fa al compromís que té XALOC de procurar serveis de perfeccionament i formació contínua, adreçats al personal tècnic de les corporacions locals".

Aquest Seminari, que s'organitza en col·laboració amb l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC), s'ha consolidat com un referent en la formació de treballadors d'ajuntaments de les comarques de Girona.

Documentació