Notícies

Fermí Santamaria explica a Barcelona com la Diputació de Girona dona suport als municipis en matèria d'ocupacions irregulars d'habitatges

Foto : Foto: Diputació de Barcelona
El vicepresident i diputat de Cooperació Municipal de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, ha participat aquest matí en una jornada que ha tingut lloc a la Diputació de Barcelona sobre com poden fer front els ens locals a les ocupacions irregulars d'habitatges.

Fermí Santamaria ha explicat que, arran de les consultes reiterades d'ajuntaments sobre com tractar les ocupacions irregulars, la Diputació de Girona va decidir elaborar el document «Actuacions davant l'ocupació irregular d'immobles des d'una perspectiva local». El vicepresident ha explicat que és «com un llibre blanc que dona unes directrius bàsiques als ajuntaments sobre què poden fer, com i des d'on, però que en cap cas diu com s'ha d'organitzar un ajuntament o quina és la manera correcta d'actuar».

El document, el poden sol·licitar els ajuntaments a l'enllaç  http://www.ddgi.cat/web/nivell/230/s-0/habitatge i conté un ampli ventall amb opcions que es poden dur a terme des de les àrees de padró, serveis socials, urbanisme i serveis tècnics, policia local i habitatge. A més, informa sobre els procediments de mediació per a la regularització, desallotjament o reallotjament.

A la jornada també hi ha participat Josep Ramon Mut, diputat d'Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona.

Podeu consultar-ne el programa complet aquí.

Documentació