Notícies

Inauguració del centre sociocultural de Garrigàs

Foto : Inauguració del centre sociocultural de Garrigàs

Ahir, diumenge 27 d’agost, el municipi de Garrigàs va celebrar la inauguració del centre sociocultural, que té una superfície de 232,9 metres quadrats i està ubicat a la primera planta de l’edifici del dispensari municipal. El centre es troba en una àrea on es concentren la majoria d’equipaments del municipi: l’escola, el centre cívic, la piscina i la pista poliesportiva. L’acte va comptar amb la participació, entre d’altres, de Pilar Bosch, alcaldessa de Garrigàs; Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona; Ferran Roqué, president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà; Dolors Quer, regidora, i Josep Masoliver, exalcalde.

El centre està dividit en tres espais: una sala polivalent que oferirà servei de biblioteca i també activitats participatives, com ara classes de ioga, gimnàstica per a la gent gran o tallers de memòria; un espai d’office-menjador que serà utilitzat pels alumnes de l’escola (i que permetrà recuperar l’aula de l’escola que fins ara es feia servir de menjador) i un espai reservat a la gent gran. L’equipament té, a més, lavabos adaptats i un espai d’emmagatzematge. El cost de la infraestructura ha ascendit a 103.518,68 euros i ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació i l’Ajuntament.

Així mateix, està previst que a partir del 2018, el subministrament de calefacció al centre es faci mitjançant una xarxa de calor alimentada per una caldera de biomassa que també distribuirà aigua calenta a l’escola, el dispensari, el centre sociocultural i el centre cívic. Aquesta caldera, que funcionarà amb estella forestal, substituirà el subministrament actual, que s’està fent amb fons d’energies no renovables com el gasoil i l’electricitat. Aquesta inversió es realitzarà amb el suport econòmic del programa «Beenergi» de la Diputació de Girona i l’Ajuntament.

Abans de la inauguració va tenir lloc, al centre cívic del municipi, un reconeixement i homenatge a Josep Masoliver i Subirós, que va ser alcalde del municipi durant 18 anys, i la presentació del projecte «GGG, Garrigàs gent guapa», en el marc del 5è espai de trobada de fotografia Mirador Photo Garrigàs.