Notícies

Pere Vila, a la celebració del cinquantè aniversari del centre d’educació especial Font de l’Abella 

Foto : Pere Vila, a la celebració del cinquantè aniversari del centre d’educació especial Font de

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, va visitar divendres passat el centre d’educació especial Font de l’Abella amb motiu de la celebració del cinquantè aniversari d’aquesta escola . Aquest centre, impulsat per pares d’alumnes, ha esdevingut amb el temps una escola de referència en el tractament integral dels infants amb diferents tipus de discapacitats. La celebració va comptar amb l’assistència d’altres autoritats, com ara la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz; la directora del centre, M. Àngels Verdaguer, i l’alcadessa de Girona, Marta Madrenas.

El centre de la Font de l’Abella, que va començar el 1966 com a escola Mater Dei a la pujada de Montilivi de Girona, és un centre educatiu i terapèutic que atén alumnes amb necessitats educatives especials derivades de disminucions psíquiques i trastorns generalitzats del desenvolupament.  

«Els educadors del centre i els pares i mares han demostrat any rere any un compromís granític per compartir una experiència educativa, que també és una experiència de vida, amb centenars de nois i noies que han passat per aquesta escola”, va dir durant l’acte commemoratiu el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, que també va expressar el seu respecte sincer per la tasca que fa tot el personal de la Font de l’Abella. 

Un cop acabats els parlaments i abans de signar en el llibre commemoratiu del 50è aniversari, tots els presents van poder gaudir de l’exposició fotogràfica «De Mater Dei a Font de l’Abella, 50 anys d’història», que és oberta a tothom a la mateixa escola.

Tot i que aquesta mostra retrospectiva de la història del centre és un breu itinerari a peu ¿poc més de cent metres¿ el seu itinerari pedagògic té més de mig segle d’història de l’educació especial a la ciutat de Girona.