Notícies

Exposicions Viatgeres inaugura a la Casa de Cultura una nova mostra itinerant centrada en l’obra de l’artista Víctor Masferrer

Foto : Exposicions Viatgeres inaugura a la Casa de Cultura una nova mostra itinerant centrada en l’obra de l’art

«Clarianes de bosc» és el nom amb què Víctor Masferrer ha volgut batejar aquest projecte expositiu guanyador, juntament amb «Un tren en pot amagar un altre», d'Àlex Nogué, de la darrera convocatòria del cicle Exposicions Viatgeres que organitza la Diputació de Girona.

Com la resta d’exposicions guanyadores que l‘han precedit, l’exposició comença el seu cicle itinerant a la sala d‘exposicions de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona (on es podrà veure durant tot aquest mes de setembre) i després iniciarà un periple de tot un any per diversos municipis de les comarques gironines.

Algunes de les sales d‘exposicions on es podrà veure la mostra són: Lloret, Ripoll, Blanes, la Jonquera, Torroella de Montgrí, Castellfollit, etc.

La mostra l’han presentat aquest matí el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el director en funcions de la Casa de Cultura, Lluís Freixas, i el mateix artista, Víctor Masferrer, en un acte al qual també han assistit programadors i professionals de l’àmbit de l’art i de la cultura, familiars i amics de l‘artista.

L‘exposició es podrà visitar a la Casa de Cultura del 6 de setembre al 8 d‘octubre, de dimarts a divendres, d'11 a 20 h i dissabtes, d'11 a 18 h.

«Clarianes de bosc». Malgrat que l’exposició inclou fotografia i dibuix, «Clarianes de bosc», de Víctor Masferrer, és bàsicament un projecte escultòric. L’artista reflexiona sobre la relació de l’ésser humà amb l’entorn natural a través d’un procés de treball molt personal: planta càmeres de fotografia al bosc (fetes amb fusta de pollancre) per extreure’n imatges de llarga exposició que documentin el pas del temps. L’artista explica que amb aquesta acció pretén situar-se a la frontera d’allò orgànic i en transformació, i testimoniar l’espai de confluència entre dos mons: el terrestre i el celeste, l’humà i el natural, l’orgànic i el mecànic.

L'exposició es compon per una banda de les càmeres realitzades per Víctor Masferrer amb fusta de pollancre i per una altra, els resultats d'aquest experiment: dibuixos i fotografies col·locades estratègicament a la sala per acabar de completar la voluntat de Víctor Masferrer de transcriure la natura per mitjà de la seva obra.

El jurat va elegir aquest projecte com a un dels dos guanyadors «perquè és una proposta expositiva plenament contemporània, amb una forta càrrega poètica, realitzada amb una formalització exquisida». També va valorar «la reflexió que ha fet l’artista sobre la creació de la imatge a partir de la natura» i ha subratllat «l’observació que ha fet de la realitat mitjançant uns sistemes tècnics fotogràfics antics, tot unint art i ciència».

L’artista. Víctor Masferrer (Barcelona, 1980). Viu a Sant Julià de Ramis. És llicenciat en filosofia per la Universitat de Girona, i ha realitzat estudis artístics a l’Escola Massana. Des de l’any 2007 ha estat realitzant exposicions individuals i col·lectives a les comarques de Girona, Barcelona i a Menorca, i ha guanyat diverses beques, com ara la Kreas (Girona, 2011), Saltus, artista en residència (2012), la de la Fundació Fita (2014), Rad-Art (Itàlia, Salt —Les Bernardes—, 2014), i ha estat artista resident a La Volta (Girona, 2015). https://victormasferrer.com.

Exposicions Viatgeres. L’objectiu d‘aquest cicle és apropar l’art i la cultura a la ciutadania, promoure la creació artística i potenciar sinergies i lligams de col·laboració entre els diferents professionals i especialistes del camp de l’art a les comarques gironines.


Exposicions Viatgeres forma part del programa d’exposicions itinerants que impulsa la Diputació de Girona amb la finalitat de posar a disposició dels municipis propostes expositives de qualitat.


Per a més informació: www.ddgi.cat/exposicions