Notícies

La Diputació de Girona cedeix un document de l’Arxiu General al Museu d’Història de Catalunya

Foto : La Diputació de Girona cedeix un document de l’Arxiu General al Museu d’Història de Catalun

Amb motiu de la commemoració del 70è aniversari de l’alliberament dels camps de concentració nazis i la finalització de la Segona Guerra Mundial, el Museu d’Història de Catalunya i la Diputació de Barcelona organitzen conjuntament l’exposició «Fugint de l’Holocaust. Catalunya i els refugiats jueus de la Segona Guerra Mundial», que pretén recuperar una part poc coneguda de la nostra història recent, en la qual Catalunya esdevingué terra de llibertat per a milers de persones que fugien de la barbàrie nazi.

L’exposició, comissariada per Josep Calvet, vol donar a conèixer aquest episodi mitjançant el testimoni d’una desena de famílies jueves que, com tantes d’altres, escaparen de l’holocaust travessant el Pirineu català i es refugiaren a casa nostra, especialment a Barcelona, fins que van poder emigrar i iniciar una nova vida lluny de l’horror nazi.

L’Arxiu General de la Diputació de Girona, en resposta a la sol•licitud del director del Museu d’Història, ha contribuït a l’exposició amb la cessió en règim de préstec temporal del Llibre d’Historials d’homes i nens de l’Hospici de Girona, 1927 – 1948, que forma part del fons de l’Arxiu General.

L’exposició, inaugurada el passat 2 de juliol, romandrà al Museu d’Història de Catalunya fins al 18 d’octubre, i després es podrà visitar al Museu d’Història dels Jueus de Girona des del novembre de 2015 fins al gener de 2016. Finalment, la Diputació de Barcelona farà itinerar l’exposició arreu de Catalunya fins al desembre del 2016.

Podeu trobar més informació fent clic a l’enllaç:

http://www.mhcat.cat/exposicions/exposicions_en_curs/fugint_de_l_holocaust_catalunya_i_els_refugiats_jueus_de_la_segona_guerra_mundial