Notícies

Giroscopi Cultural, la fira de les iniciatives culturals de les comarques gironines

Foto : Màpping del col·lectiu PalNoise

La quarta edició de Giroscopi, la fira de les iniciatives culturals de les comarques gironines, impulsada per la Casa de Cultura de Girona, se celebrarà a Girona fins el 2 d’octubre.

La jornada d’ahir de Giroscopì va arrencar amb la presentació de l'Estudi del sector cultural a les comarques gironines i va continuar amb un màpping, una espectacular projecció àudiovisual sobre la façana de l’edifici del Govern de la Generalitat, concebuda i dissenyada específicament per aquest edifici. La projecció va anar a càrrec del col·lectiu PalNoise.

La primera jornada de Giroscopi es va cloure amb un concert a càrrec de The Gruixuts i Màrmara. La proposta formativa per a tècnics de cultura ha continuat en la jornada d'avui.

Giroscopi Cultural
El Giroscopi Cultural, la fira de les iniciatives culturals de les comarques gironines, està concebut com un espai d’intercanvi, formació i divulgació dirigit a institucions públiques i a creadors, empreses privades, professionals de la gestió cultural, etc... El seu objectiu és fomentar la cultura a través de qualsevol de les seves manifestacions; donar suport a creadors culturals –especialment en l’àmbit de les comarques gironines– i promoure intercanvis, contactes i mecanismes de coordinació entre els centres culturals d’aquest territori.

Giroscopi Cultural arriba a la quarta edició en procés de consolidació com a fira de les iniciatives culturals de les comarques gironines. Després de presentar-se a diferents poblacions de les comarques, enguany torna a la seu de l’entitat que l’organitza, la Casa de Cultura de Girona.
Giroscopi Cultural es planteja amb dos enfocaments. El primer bloc s’orienta al sector cultural, amb tres vessants: 1) la promoció de productes, serveis i espais, 2) l’intercanvi d’experiències i coneixements entre professionals i 3) la formació específica per a tècnics. El segon bloc està adreçat al públic en general en forma d’exhibició de l’oferta cultural gironina a través de la mostra de productes, serveis i projectes culturals.

Paral·lelament, hi haurà la llotja oberta a la sala d'exposicions per mostrar la informació dels projectes i espectacles que es programen durant la fira.

 

Més informació