Notícies

L'IRTA Mas Badia celebra quaranta anys al servei del progrés i la sostenibilitat agrícola

Foto : Fotografies: IRTA

La diputada delegada de Girona Excel·lent i Mercats, Vanessa Peiró, hi participa com a representant de la Diputació de Girona

El centre, ubicat a les comarques de Girona, fa quatre dècades que investiga i innova al costat dels productors de fruita i cereals

Aquest matí, el centre que l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) té a Mas Badia, a la Tallada d'Empordà (Girona), ha celebrat el quarantè aniversari. 

L'esdeveniment ha reunit més de cent cinquanta persones, entre les quals hi havia representants del sector agrícola gironí; Vanessa Peiró, diputada delegada de Girona Excel·lent i Mercats de la Diputació de Girona i presidenta delegada de SEMEGA; Marc Xifre i Venanci Grau, membres del Consell de Direcció de l'IRTA Mas Badia; Josep Usall, director general de l'IRTA; Joan Bonany, coordinador de la Iniciativa Estratègica de Sistemes Agroalimentaris Intel·ligents de l'IRTA, i Rosa Cubel, secretària d'Alimentació del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) de la Generalitat de Catalunya. 
Joan Bonany, com a responsable del centre, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda, i ha subratllat que «tot va començar amb la iniciativa d'un grup d'agricultors i cooperatives amb el suport de diverses institucions gironines. I ha sigut gràcies a aquesta col·laboració publicoprivada que l'IRTA Mas Badia ha assolit un paper pioner com a centre de recerca, innovació i transferència tecnològica».

Durant l'acte, la secretària d'Alimentació del DARPA, Rosa Cubel, ha remarcat «la contribució de Mas Badia al progrés de l'agricultura gironina i de més enllà, perquè la seva recerca ha transcendit el territori, tal com posen de manifest projectes internacionals com la creació de dues noves varietats de poma adaptades a l'augment de les temperatures». 

La diputada Vanessa Peiró ha destacat que «l'IRTA compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona i és un soci clau en diversos projectes per millorar la sostenibilitat dels sistemes de producció d'aliments a la zona».

Tot seguit, ha afegit: «Mirant cap al futur i ben decidits a continuar aquesta trajectòria d'excel·lència, cal un compromís _individual i col·lectiu_ per seguir treballant amb la mateixa energia i dedicació per afrontar els nous desafiaments que depara el sector agroalimentari. La missió de tots és ben clara: contribuir a un món on la producció d'aliments sigui més eficient, sostenible i respectuosa amb el medi ambient». 

Així mateix, el director general de l'IRTA, Josep Usall, ha volgut agrair la tasca de tots els professionals que han treballat a l'IRTA Mas Badia al llarg d'aquests quaranta anys, així com de les institucions públiques que els han donat suport, i també la de les empreses i productors gironins que col·laboren estretament amb l'IRTA. 

Amb aquesta celebració, l'IRTA Mas Badia reafirma la seva missió de continuar al costat del sector agrícola i, d'aquesta manera, contribuir a afrontar els reptes del futur amb una base sòlida de recerca, innovació i col·laboració.