El diputat delegat d'Assistència als Municipis, Serveis Generals, Suport a Entitats Locals, Noves Tecnologies i Compra Pública de la Diputació de Girona, Joan Plana, ha donat la benvinguda als participants
«Escenaris de confusió entre convenis, contractes i subvencions. Aspectes pràctics. Encàrrecs a mitjans propis. Elements i requisits perquè no siguin una ficció», amb la ponent Teresa Moreo
Aquest divendres ha tingut lloc la setena i darrera sessió del XII Seminari Ramon Massaguer d'Actualització Jurídica i Dret Local, amb el títol «Escenaris de confusió entre convenis, contractes i subvencions. Aspectes pràctics. Encàrrecs a mitjans propis. Elements i requisits perquè no siguin una ficció». La sessió ha tractat sobre la distinció entre conveni, contracte i subvenció, tres instruments jurídics per executar les polítiques mitjançant el pressupost de despeses, així com sobre les particularitats dels encàrrecs.
La inauguració d'aquesta darrera sessió ha anat a càrrec del diputat delegat d'Assistència als Municipis, Serveis Generals, Suport a Entitats Locals, Noves Tecnologies i Compra Pública de la Diputació de Girona, Joan Plana, i del viceinterventor general de la Diputació de Girona, Ernest Ruiz, que ha presentat la ponent, Teresa Moreo.
Moreo és presidenta del Tribunal de Recursos Contractuals del Parlament de les Illes Balears i ex interventora delegada de la CAIB, Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
La ponència s'ha desenvolupat en dues parts. En la primera s'ha analitzat la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i la Directiva de contractació, que són el fonament de la cooperació horitzontal, es a dir, dels convenis. Així mateix, s'han destriat els elements essencials que permeten distingir entre conveni, subvenció i contracte; s'ha abordat la metodologia, causa i règim jurídic d'aquests, i els consorcis sanitaris i els patrocinis.
A la segona part s'ha analitzat la naturalesa jurídica dels encàrrecs a mitjans propis i els requisits que han de respectar perquè no siguin una ficció.
Totes aquestes qüestions han pogut ser debatudes al llarg del matí.
L'objectiu d'aquest seminari és analitzar temes d'actualització juridicoeconòmica, fent especial èmfasi en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten les entitats locals, per tal de facilitar la tasca diària al personal dels ajuntaments de les comarques gironines.