La vicepresidenta segona, Gemma Geis, assisteix al taller d'exhibició culinària amb productes del distintiu, a càrrec del xef i divulgador gastronòmic Jordi Àvila
La plaça de Salvador Espriu de Girona, al costat del mercat del Lleó, va acollir aquest dissabte una jornada festiva i familiar per donar valor als aliments i aprendre sobre l'aprofitament alimentari. Durant tot el dia, es va oferir una programació oberta a tothom amb diferents activitats a càrrec d'entitats locals, com ara cuina de plats i propostes per als més petits.
El segell Girona Excel·lent de la Diputació de Girona hi va participar activament, amb una exhibició culinària d'aprofitament alimentari amb productes de proximitat del distintiu. La va conduir el xef i divulgador gastronòmic Jordi Àvila, i va comptar amb la participació de la vicepresidenta segona, Gemma Geis.
L'activitat central de la jornada va ser el Gran Dinar d'Aprofitament Alimentari, un àpat gratuït per a unes quatre-centes persones, a partir d'aliments recuperats i en perfecte estat per al consum. El dinar el va liderar un equip de cuiners de Girona amb un centenar de persones voluntàries gestionades per la Plataforma Aprofitem els Aliments.
Tots van participar en la preparació, la cocció i el repartiment del dinar, i van comptar amb la col·laboració d'altres cuiners, persones i entitats molt involucrades en la lluita contra el malbaratament alimentari, entre els quals, Lluc Quintana (Can Xapes), que va liderar l'equip de voluntariat, amb Carme Picas (El Ginjoler), la planificadora d'esdeveniments Susanna Vila i Hugo Pérez (Hakuk Gastrobar).
La jornada la va organitzar el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA), el Banc dels Aliments de Girona i la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni.