Notícies

El Festival Visa pour l'Image de Perpinyà presenta dues exposicions a la ciutat de Girona 

Foto : Foto: <span lang="CA" style="font-size:11.0pt;line-height:
130%;font-family:"Arial",sans-serif;mso-fareast-font-family:

La Casa de Cultura i INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, acullen, a partir de l'11 de juliol, la mostra «Rechercher, sauver et protéger», del fotògraf Michael Bunel, i a partir del 27 d'agost «Revoltes a l'Iran»,  de diversos fotògrafs iranians anònims.

El Festival Visa pour l'Image de Perpinyà i la Diputació de Girona presenten per setè any consecutiu a la Casa de Cultura, i amb el suport d'INSPAI, dues mostres que s'han pogut veure al Festival Visa pour l'Image de Perpinyà en l'última edició: «Rechercher, sauver et protéger», del fotògraf Michael Bunel, i «Revoltes a l'Iran», en la qual han participat diversos fotògrafs iranians. 

«Rechercher, sauver et protéger», de Michael Bunel i l'agència de fotografia Le Pictorium, es podrà visitar a partir de l'11 de juliol. L'exposició presenta el drama que es viu al Mediterrani central amb l'arribada a Europa de persones migrades. 21.312 és la xifra subestimada de persones que han mort al Mediterrani central des del 2014, any en què Itàlia va posar fi a l'operació humanitària Mare Nostrum, encarregada de rescatar immigrants. Una xifra que converteix el Mediterrani en la ruta migratòria més mortífera del món. Bunel és un fotoperiodista que ha dedicat la seva carrera a cobrir l'actualitat francesa i internacional. Des del 2013 ha fet diversos reportatges sobre les rutes migratòries, sobretot al Mediterrani, un treball que complementa amb els seus projectes personals i d'encàrrecs directes d'ONG. És un dels dos-cents premiats pel Grande Commande del Ministeri de Cultura francès.

A partir del 27 d'agost, també es podrà visitar l'exposició «Revoltes a l'Iran», amb obres de diversos fotògrafs iranians anònims. Aquesta exposició compta amb imatges i vídeos que es van publicar a les xarxes socials durant la revolta iraniana arran de la mort de Mahsa (Jina) el 16 de setembre de 2022. En aquell moment, els diaris disposaven de molt poques imatges per explicar el que realment estava passant a l'Iran. Les agències només rebien les fotos fabricades pel règim i se'ls ordenava indirectament que no enviessin periodistes per cobrir les manifestacions. Gràcies a les noves tecnologies, el món va poder veure a través de la pantalla què estava succeint. L'exposició constarà de fotografies i vídeos dels testimonis. 

El Festival Visa pour l'Image de Perpinyà va néixer el 1989 amb l'objectiu de mostrar el treball dels millors fotoperiodistes d'arreu del món, i amb el temps s'ha convertit en un esdeveniment conegut internacionalment. Des del 2017, la Diputació de Girona acull una exposició de fotografia de les que s'han pogut veure a Perpinyà en l'edició de l'any anterior. 

La mostra és organitzada per la Casa de Cultura i INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, el Festival Visa pour l'Image i el Centre Internacional de Fotoperiodisme de Perpinyà.

 

«Rechercher, sauver et protéger» de Michael Bunel

De l'11 de juliol al 25 de setembre, a la sala d'exposicions P2 de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

Horari: de dilluns a divendres, d'11 a 20 h, i dissabtes, d'11 a 18 h. Tancat: festius i del 5 al 23 d'agost. 

 

«Revoltes a l'Iran» de diversos fotògrafs iranians anònims

Del 27 d'agost al 30 de setembre, a la sala d'exposicions P1 de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

Horari: de dilluns a divendres, d'11 a 20 h, i dissabtes, d'11 a 18 h. Tancat: festius i del 5 al 23 d'agost. 

Més informació: Casa de Cultura