Notícies

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona acull el lliurament dels Premis Pime de l'Any 2024 a Girona

Foto : Fotos: J. Castro / Iconna

El president, Miquel Noguer, hi ha entregat un dels guardons, l'accèssit a la pime sostenible a l'empresa Parramon Exportap de Cassà de la Selva

El lliurament dels Premis Pime de l'Any 2024 a les comarques gironines ha tingut lloc aquest dimecres a la tarda a l'auditori Viader de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. Ha estat la vuitena edició d'aquest esdeveniment, organitzat conjuntament pel Banc Santander i la Cambra de Comerç d'Espanya i que reconeix la tasca de les petites i mitjanes empreses de la demarcació. 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat en l'acte i ha estat l'encarregat d'entregar un dels guardons. En concret, l'accèssit a la pime sostenible a Parramon Exportap, de Cassà de la Selva. Creada el 1956, es tracta d'una empresa que fabrica taps de suro natural. N'aprofita l'escorça per generar biomassa i, d'aquesta manera, elimina el consum de combustibles fòssils en el procés de fabricació. A més, recol·lecta aigua de la pluja en dipòsits de 12.000 litres per autosuficiència hídrica.

«El nostre teixit empresarial és ric, entregat, voluntariós i capaç de superar sempre les adversitats per tirar endavant», ha destacat Miquel Noguer, que hi ha afegit: «És de justícia que rebeu reconeixements com aquest, que serveixen per posar en valor la vostra feina i dedicació. Vosaltres sou el motor econòmic de la demarcació i contribuïu al creixement dels últims anys». 

La Diputació de Girona ha tornat a forma part del jurat, com a representant de l'Administració local, mitjançant la tresorera, Maria Teresa Villar. Als premis, hi han pogut concórrer les petites i mitjanes empreses de menys de 250 treballadors, amb una facturació anual inferior als 50 milions d'euros en l'exercici 2024 i amb seu social a la demarcació. 

 

Tecno-Elèctric Girona, Pime de l'Any 2024

L'empresa de Vilablareix, que es dedica a l'automatització de maquinària i processos industrials, ha estat escollida Pime de l'Any 2024. La resta de premis, tres accèssits, han estat els següents:

  • Premi a la internacionalització: Rita Row, una marca de roba de Figueres per a dones, que van fundar el 2013 Imma Serra i Xènia Semis.
  • Premi a la digitalització i innovació: Mycheftool, una empresa de Santa Coloma de Farners que ha creat una aplicació mòbil adreçada a restaurants per gestionar les comandes, les compres a proveïdors, controlar el cost dels plats i cobrar. 
  • Premi a la formació i ocupació laboral: Daife, amb seu a la Vall de Bianya, que ofereix solucions d'embalatge (consumibles i maquinària). 

Durant el primer trimestre de 2025, Tecno-Elèctric Girona, com a Pime de l'Any 2024 a Girona, concorrerà al Premio Pyme del 2024, a escala estatal, juntament amb totes les empreses guanyadores del guardó a la resta de demarcacions de l'Estat. També ho faran les empreses guanyadores dels diferents accèssits. 

En l'acte a la Casa de Cultura de Girona, també hi han participat el director d'Empreses de Banco Santander a Catalunya, Sergi Farró, i el subdirector de Competitivitat de la Cambra de Comerç d'Espanya, de manera virtual.