Notícies

El president, Miquel Noguer, visita la nova exposició permanent de la Fundació Josep Pla, a Palafrugell

Foto : El president, Miquel Noguer, visita la nova exposició permanent de la Fundació Josep Pla, a Palafrugell

«La passió per escriure. Josep Pla (1897-1981)» ofereix documentació inèdita, nous elements audiovisuals i interactius i la possibilitat d'experimentar la sensació de visitar el mas Pla

Després de vint-i-quatre anys, la Fundació Josep Pla ha culminat la renovació integral de la seva exposició permanent, que introdueix la figura i l'obra de l'escriptor de Palafrugell amb un nou discurs expositiu ajustat als nous materials i coneixements sobre Josep Pla, el prosista més important de la literatura catalana contemporània. 

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de la Fundació Josep Pla, Miquel Noguer, ha visitat aquest divendres la mostra «La passió per escriure. Josep Pla (1897-1981)», que fa unes setmanes que es pot visitar a la seu de l'entitat, a Palafrugell. Ho ha fet acompanyat d'altres membres del Patronat, en el marc d'una reunió ordinària de l'entitat. Entre ells, l'alcalde de Palafrugell i diputat, Juli Fernández. 

En els darrers anys, han aparegut nous estudis, textos inèdits i documentació periodística i epistolar, a més d'una biografia recent i aprofundida de Josep Pla, que han obert noves perspectives i aproximacions a la personalitat i l'obra de l'autor d'El quadern gris. L'anàlisi d'aquests materials per part de la Fundació Josep Pla, sumada a la recepció de fons documentals d'extraordinària importància, són la base de la renovació d'aquesta exposició. 

D'aquesta manera, els visitants poden conèixer i interpretar millor les diverses facetes de l'escriptor: els lligams familiars, les relacions sentimentals i d'amistat, les fites de la seva trajectòria, els grans temes de la seva obra, la seva proposta estilística, el seu procés d'escriptura i, fins i tot, es pot experimentar la sensació de visitar el mas Pla.

Per tant, la renovació de l'exposició no s'ha limitat només als continguts, sinó que s'han condicionat nous espais visitables de la seu de la Fundació i s'ha actualitzat el format de la mostra, que inclou elements interactius i nous materials audiovisuals, per oferir una experiència més atractiva i participativa.

La definició de continguts ha anat a càrrec d'Anna Aguiló, Xavier Pla i el mateix Francesc Montero, amb el disseny de Carles Fargas.