Notícies

La 42a edició de l'Ésdansa mira cap als «seus ancestres» per afrontar el futur

Foto : Fotografies: Ésdansa

El festival Ésdansa tindrà lloc a les Preses del 19 al 25 d'agost  

La diputada Mònica Alcalà ha participat en la presentació, que ha tingut lloc aquest matí al Mercat de les Flors de Barcelona

Aquest matí ha tingut lloc al Mercat de les Flors de Barcelona la presentació del festival de la dansa d'arrel tradicional Ésdansa de les Preses. En l'acte hi han participat la diputada d'Educació i Joventut de la Diputació de Girona, Mònica Alcalà; la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya, Adelaida Moya; la regidora de les Preses Estel Muntada; el president del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, Roger Casalprim, i la directora de l'Ésdansa, Núria Feixas.

Del 19 al 25 d'agost se celebrarà la 42a edició del festival Ésdansa a les Preses, el festival de referència dins el món de la dansa d'arrel per la seva visió de futur i la seva clara aposta per la participació i l'intercanvi cultural. Oferirà set dies de programació en dansa d'arrel tradicional, amb la participació de diverses companyies internacionals. 

En aquesta edició es mantenen les línies de treball habituals, com ara l'exhibició, la participació, la formació renovada i adaptada a les noves realitats i una forta aposta per la creació. Hi té un paper fonamental la mirada de 360 graus a l'arrel tradicional. 

Roger Casalprim, president del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, entitat organitzadora del festival, ha agraït l'esforç de tots els membres de l'entitat organitzadora i de la direcció del festival per tornar a fer un nou Ésdansa. Així mateix, ha agraït el suport institucional que han rebut l'entitat i el festival al llarg de tots els anys de trajectòria. 

Com a representants institucionals, s'ha comptat amb la presència de la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya, Adelaida Moya, que ha posat en relleu la implicació i el compromís de la Generalitat amb el festival i la importància de treballar en comú per fer visible la dansa tradicional com a expressió cultural viva i actual. 

En nom de la Diputació de Girona, ha assistit la diputada d'Educació i Joventut, Mònica Alcalà, que ha destacat la importància de donar suport des de la institució supramunicipal a un projecte tan rellevant per al territori, per a les Preses i per a la Garrotxa, amb una llarga experiència de 42 edicions. 

Així mateix, en nom del consistori de les Preses, la regidora Estel Muntada també ha felicitat el festival i s'ha sentit orgullosa de l'existència d'un esdeveniment cultural de referència com l'Ésdansa a les Preses i a la comarca de la Garrotxa. 

Entrant en detalls artístics, Núria Feixas, directora de l'Ésdansa, ha anat desgranant les diferents línies i eixos temàtics que es desenvoluparan al llarg del festival. 

A partir del dilluns 15 de juliol es posaran a la venda els espectacles de pagament. 

Per a més informació: www.esdansa.cat.