Notícies

La segona edició dels Premis Integra reconeix la Unió Esportiva Olot i l'aplicació Mum & Baby, de prevenció durant l'embaràs

Foto : La segona edició dels Premis Integra reconeix la Unió Esportiva Olot i l'aplicació Mum & Baby, de prevenció duran

La diputada de la Diputació de Girona Imma Muñoz ha participat aquest divendres en la segona edició dels Premis Integra, distincions que, des de l'any passat, ha impulsat la Fundació Integra d'Olot per reconèixer aquelles persones, empreses o entitats que han esdevingut clau en el seu desenvolupament i creixement.

La diputada ha lliurat el Premi Entitat a la Unió Esportiva Olot. A banda de l'àmbit competitiu, aquesta entitat esportiva també té un ferm compromís social i, en aquest sentit, col·labora des de fa molts anys amb entitats de la Garrotxa, entre les quals es troba la Fundació Integra. Ha recollit el guardó el vicepresident de la Fundació UE Olot, Manel Fernández. 

També han estat reconegudes Mum & Baby com a millor projecte Integra, una aplicació de salut i prevenció durant l'embaràs i el postpart del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), i Carme Font, Judit Rabat, Mònica Masó i Núria Triola, que han rebut el Premi a la Trajectòria Professional pels vint-i-cinc anys com a treballadores de l'entitat. 

Creada el 1968, la Fundació Integra s'ha convertit en una referència en la gestió de centres i serveis adreçats a les persones amb discapacitat intel·lectual i als infants amb trastorns en el seu desenvolupament o amb risc de patir-ne. 

En el seu torn de paraula, la diputada Imma Muñoz ha destacat precisament la tasca de la Fundació Integra: «Es tracta d'una entitat que té cura d'aquestes persones (i les seves famílies) i els ofereix atenció, amb el propòsit d'augmentar-ne l'autonomia, afavorir la igualtat d'oportunitats i cercar-ne la felicitat. En definitiva, fer-les sentir útils i estimades per la nostra societat».

En aquest sentit, ha posat èmfasi en el suport que la Diputació de Girona dona a l'entitat, sigui a través de reformes o ampliacions d'instal·lacions, en activitats de lleure o en despeses ordinàries de funcionament, mitjançant Dipsalut. 

L'acte, que ha tingut lloc a l'escola Joan XXIII, situada a la zona de les Fonts d'Olot, també ha comptat amb la participació del regidor d'Hisenda i Festes de l'Ajuntament d'Olot, Agustí Arbós; la directora dels Serveis Territorials d'Administració Local de la Generalitat a Girona, Maria Josep Porta, i la vicepresidenta i consellera de Drets Socials del Consell Comarcal de la Garrotxa, Maria Vidal.