Notícies

El president, Miquel Noguer, en el comiat de 250 nens orfes ucraïnesos que visiten la Costa Brava gràcies a Sor Lucía Caram

Foto : El president, Miquel Noguer, en el comiat de 250 nens orfes ucraïnesos que visiten la Costa Brava gràcies a Sor Lucía

La Fundació del Convent de Santa Clara, encapçalada per Sor Lucía Caram, ha fet possible que més de 250 infants orfes d'Ucraïna d'entre 12 i 17 anys hagin passat una setmana a la Costa Brava i a Catalunya per viure uns dies lluny dels bombardejos i d'una guerra que fa més de vint-i-set mesos que dura. 

L'acte de cloenda del projecte «250 somriures per Ucraïna» va tenir lloc a Lloret de Mar, amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l'alcalde i diputat de la Diputació de Girona, Adrià Lamelas, i la presidenta de la Fundació Climent Guitart, Cristina Cabañas, entre d'altres. 

La monja dominica va decidir impulsar aquesta iniciativa després de visitar, el mes de febrer passat, un centre d'acollida de nens víctimes de la guerra. Allotjats a Lloret de Mar, aquests infants han pogut gaudir d'activitats lúdiques com anar a Port Aventura; activitats culturals, amb les visites a la Sagrada Família o Montserrat, o banyar-se per primera vegada al mar, a la Costa Brava. 

Fins ara la guerra a Ucraïna ha deixat més de 60.000 orfes en centres i cases d'acollida. La voluntat de Sor Lucía Caram és repetir aquesta experiència.