Notícies

Activat el dispositiu de vigilància d'incendis de la Federació ADF Les Gavarres, que té el suport econòmic de la Diputació

Foto : Fotos: M. Millan

El diputat de Medi Ambient, Josep Maria Bagot, l'ha visitat i ha destacat que aquest 2024 «s'ha fet un pas endavant per protegir el territori» i es destinaran 540.000 euros a agrupacions de defensa forestal (ADF) i les seves associacions i federacions

Des del 10 de juny i fins al proper 10 de setembre, la Federació ADF Les Gavarres té activat el dispositiu de vigilància d'incendis forestals d'aquest estiu, que aglutina els massissos de les Gavarres, el Montgrí i l'Ardenya-Cadiretes. 

El dispositiu consta de quatre vehicles i catorze persones dedicades a vigilar possibles riscos d'incendi, informar els residents i visitants i detectar columnes de fum. El diputat de Medi Ambient, Josep Maria Bagot, n'ha visitat el dispositiu i n'ha conegut de primera mà el funcionament. 

A través d'una de les línies d'ajuts en matèria forestal i de prevenció d'incendis forestals del servei de Medi Ambient, la Diputació de Girona ha concedit una aportació aquest 2024 a la Federació ADF Les Gavarres per un valor de 160.000 euros. D'aquests, 80.000 corresponen al massís de les Gavarres, 40.000 al Montgrí i 40.000 més a l'Ardenya-Cadiretes. 

En aquesta línia, la Federació d'ADF de l'Alt Empordà també portarà a terme un dispositiu semblant als massissos de l'Albera i el cap de Creus, gràcies a una aportació de 160.000 euros de la Diputació de Girona. 

El diputat de Medi Ambient, Josep Maria Bagot, ha destacat que enguany «s'ha fet un pas endavant per protegir el territori» del foc. Per aquest motiu, es destinaran 540.000 euros en subvencions a ADF i les seves associacions i federacions, un increment de gairebé el 50 % en relació amb el que es va concedir el 2023 (365.000 euros). 

A més, els ajuts per a la prevenció d'incendis forestals que fins ara es destinaven a municipis petits, de menys de 1.000 habitants, ara s'han ampliat fins a 20.000 habitants, gairebé la totalitat dels que hi ha a la demarcació.