Notícies

La XXIX Fira de Circ al Carrer de la Bisbal reforça la seva aposta pel talent local

Foto : Fotos: Ajuntament de la Bisbal

Del 19 al 21 de juliol acollirà més de quaranta espectacles i una trentena de companyies en una vintena d'escenaris 

La programació, prioritzant la qualitat per sobre de la quantitat, s'ajusta a la realitat del festival i aposta per un equilibri de gèneres circenses 

El vicepresident i diputat de Cultura, Jordi Camps, ha intervingut en la presentació 

Del 19 al 21 de juliol la XXIX Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà tornarà a omplir places i carrers de la ciutat amb més de quaranta espectacles i un total de vint-i-nou companyies. Una de les línies mestres d'enguany és la ferma aposta pel talent local: més de la meitat de les companyies són catalanes, cosa que fa més sostenible la proposta. La resta són, majoritàriament, d'altres punts de l'Estat, i també n'hi ha del Regne Unit i França.

Fidel al seu estil, la 29a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà prioritza la qualitat per damunt de la quantitat i s'ajusta a la seva realitat estructural com a festival. Alhora, si bé se cenyeix a una paritat rigorosa, també posa en solfa un equilibri acurat de gèneres circenses. Un any més, l'eix programàtic continua sent el circ contemporani, amb propostes arriscades i trencadores, sense renunciar a espectacles de caràcter més popular, per a tots el públics. Un dels objectius que afronta la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà és captar públic jove. 

Aquest matí s'ha presentat la XXIX Fira de Circ al Carrer en roda de premsa a la plaça Major, un dels escenaris que més es reforça i que té un paper fonamental en la programació. I és que la plaça Major, a més de representar l'esperit de carrer de la fira, acollirà quatre espectacles, entre els quals hi haurà el que serà el tret de sortida, tenint en compte que enguany la fira s'avança un dia i començarà la nit del dijous 18 de juliol.  La programació també inclou un espectacle sobre cadires de rodes i un altre amb llenguatge de signes. L'objectiu dels organitzadors és que el circ arribi a tothom. 

La presentació ha comptat amb la presència d'Òscar Aparicio, alcalde de la Bisbal; Eva Rovira, regidora de Cultura; Jordi Camps, vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, i Eva Gasull, portaveu de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà. L'acte ha finalitzat amb una petita actuació circense.

El diputat de Cultura, Jordi Camps, ha destacat en la seva intervenció: «Com a diputat de Cultura no em canso de repetir que l'activitat cultural és necessària. Per això, el vostre objectiu que el circ arribi a tothom també és el nostre. Cal treballar per fer la cultura inclusiva i aplaudim la vostra aposta per tractar aspectes com la inclusió de les persones amb discapacitat física als espais públics i privats, portar espectacles a la residència geriàtrica per tal que la gent gran que hi resideix pugui gaudir del circ i incloure un espectacle amb llenguatge de signes perquè també el pugui seguir el col·lectiu de persones sordes».

Més informació: Inici - Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà (firadecirc.org)