Notícies

El Grup Terra Endins celebra cinquanta anys de trajectòria amb un concert en homenatge a Josep Viader

Foto : El Grup Terra Endins celebra cinquanta anys de trajectòria amb un concert en homenatge a Josep Viader

El dijous 27 de juny la formació celebra l'efemèride amb un concert al pati de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i el 17 de juliol, al Palau de la Música Catalana de Barcelona

Terra Endins celebra cinquanta anys de trajectòria amb un concert en homenatge a una figura que ha estat vital en la seva història: Josep Viader. El concert tindrà lloc el 27 de juny a les set del vespre al pati de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

El concert presenta una oportunitat única per celebrar el llegat musical de Josep Viader i Moliner (Girona, 1917-2012). Músic, compositor, instrumentista i pedagog. Va ser reconegut amb la placa del president Macià l'any 1982 i amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, i ha donat nom a l'auditori de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. En el camp coral va ser fundador i director de la Capella Polifònica de Girona i professor i director del Conservatori de Música isaac Albéniz de la Diputació de Girona i de La Normal fins a la seva jubilació. També va dirigir la coral del GEIEG, la coral de Breda (1954-1956) i la coral de l'Institut de Girona (1963-1965).

Viader va formar part de diverses cobles. Entre el 1940 i el 1948 va ser el contrabaix de la Cobla-orquestra Bolera i el piano al conjunt Brasil als anys cinquanta. Més endavant va ser el contrabaix de la cobla La Principal de Girona.

Terra Endins és un grup de música tradicional catalana que té passió per les havaneres, les sardanes i les cançons populars. Fundat a la ciutat de Girona el 1974, el grup ha estat una figura destacada en la preservació i la difusió de la cultura musical catalana al llarg dels anys.

Les entrades per al concert (5 € ) es poden comprar anticipadament a la pàgina web de la Casa de Cultura (www.casadecultura.cat), i també estaran a la venda a la Secretaria, de dilluns a divendres, de 9.30 a 18 hores, i a l'auditori Josep Viader fins a trenta minuts abans de l'inici del concert. Es recomana comprar-les anticipadament. Només s'acceptarà pagament amb targeta.

Aquest concert clou el cicle de música regular «Els concerts dels divendres» que organitza la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. Entre els mesos de març i de maig s'han programat deu concerts als quals han assistit més de 700 espectadors.