Notícies

El Teatre Municipal de Girona acull el lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2024

Foto : Fotos: ONCE

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha entregat el guardó com a institució a El Lloc de la Dona, que la congregació religiosa de les germanes oblates té a Ciutat Vella (Barcelona)

L'exfutbolista Juan Carlos Unzué per la seva difusió de l'ELA (esclerosi lateral amiotròfica), l'Ajuntament d'Altafulla, El Lloc de la Dona (un espai que atén dones que exerceixen la prostitució als carrers de Barcelona), l'empresa d'inserció social Topromi i el programa La porteria, de Betevé, han estat els guanyadors dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2024.

Els guardons, que des del 2011 premien persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i institucions que procuren la inclusió social de tots els ciutadans, s'han lliurat aquest dimarts a la tarda al Teatre Municipal de Girona, amb la participació del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. 

L'acte l'ha presidit el conseller de Drets Socials de la Generalitat, en funcions, Carles Campuzano, i l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, hi ha actuat com a amfitrió. També hi han assistit el director general de l'ONCE, Àngel Sánchez, i la presidenta del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, Mercè Batlle, entre d'altres.

El president, Miquel Noguer, ha estat l'encarregat de lliurar el guardó com a institució a l'entitat El Lloc de la Dona, que, des del 1984, fa un treball socioeducatiu al Raval de Barcelona amb les dones que exerceixen la prostitució, mitjançant activitats de prevenció, atenció, formació i inserció laboral. 

 

Els altres premiats

El premi a la persona física ha recaigut en Juan Carlos Unzué, de qui el jurat ha valorat la gran capacitat per divulgar la seva malaltia (ELA), que se li va diagnosticar durant l'any 2019, i la seva lluita per aconseguir drets, ajuda i investigació per als més de quatre mil pacients que pateixen aquesta malaltia a Espanya. 

En l'apartat d'empresa, ha estat guardonat l'Ajuntament d'Altafulla pel seu programa d'acollida a joves immigrants sols. Des de l'any 2023, viuen a l'alberg del poble. L'ONCE també ha reconegut l'empresa d'inserció laboral Topromi, que facilita l'ocupació de persones amb risc d'exclusió social. La firma, vinculada a la Fundació Catalunya La Pedrera, té un obrador d'envasament de fruites seques ecològiques, un servei de digitalització documental i manipulats industrials, i ofereix servei a empreses. 

Finalment, en l'apartat de programa, article o projecte de comunicació, el premiat ha estat l'espai sobre futbol de Betevé La porteria. Des del 2019 compta amb la participació en el plató d'un tertulià amb discapacitat intel·lectual, Cristian Garcia.