Notícies

Recepció del Massi Baix Ter a la Diputació de Girona, just després de la participació a la Volta a Catalunya

Foto : Fotos: M. Millan

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el diputat d'Esports, Jordi Masquef, i la diputada Vanessa Peiró han rebut aquest dimarts al migdia, al claustre de la corporació, el Massi Baix Ter Women's Team. La formació del Baix Empordà ha perdut enguany la categoria UCI Continental, però continua competint en proves ciclistes de primer nivell en els àmbits català, estatal i internacional. 

Sense anar més lluny, aquest cap de setmana passat, va prendre part en la Volta a Catalunya, que per primera vegada s'ha disputat com a prova per etapes de categoria internacional UCI 2.1. Paula Blasi, amb la 34a posició final, va ser la millor classificada de les cinc components de l'equip en la competició.

Precisament Blasi ha estat una de les ciclistes que han visitat avui la Diputació de Girona, juntament amb Marta Romance, Mireia Trias i Laia Colomé. Les dues últimes són les dues representants de la demarcació a l'equip, de Mont-ras i Banyoles, respectivament. Han completat la comitiva del Massi Baix Ter els membres del cos tècnic, amb el director esportiu, Toni Miguel, i el cap d'equip, Àngel González, al capdavant, i el president del Club Ciclista Baix Ter, Sergi Güell. 

El president, Miquel Noguer, ha posat èmfasi en el suport que la Diputació de Girona ofereix, des de fa anys, a l'esport femení i, en concret, al Massi Baix Ter: «Un projecte sòlid, arrelat al territori, amb ciclistes de la demarcació i d'arreu de Catalunya, i que contribueix a projectar la nostra demarcació més enllà de les nostres fronteres». 

«Tots som conscients que el camí no ha estat ni serà fàcil i que s'ha hagut de picar molta pedra. Per aquest motiu, posem molt en valor el vostre esforç, treball i perseverança per arribar a convertir-vos en tota una referència en l'àmbit estatal», hi ha afegit. 

Fundat el 1990, el Club Ciclista Baix Ter va crear el seu primer equip femení fa catorze anys per donar projecció a ciclistes de l'entitat que acabaven l'etapa de formació. A banda del primer equip, la vessant femenina del club es completa amb un conjunt cadet i un altre d'elit (el filial), integrats ambdós dins l'estructura del Baix Ter Women's Academy. 

El president del Club Ciclista Baix Ter, Sergi Güell, ha destacat «la importància de potenciar l'estructura i la base, ja que suposen el present i també el futur de l'equip». En aquest sentit, ha destacat els casos de Paula Blasi i Laia Colomé, que han pujat al primer equip des del filial durant aquesta temporada. 

Per tancar l'acte, Sergi Güell ha fet entrega al president de la Diputació de Girona de dos mallots, un del primer equip i un altre del filial.