Notícies

La Diputació de Girona acull la presentació de la 18a edició dels Premis E-TECH, de noves tecnologies

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

Organitzats per l'AENTEG, la patronal del sector a les comarques gironines, compta enguany amb deu categories

Ja està oberta la convocatòria i totes les candidatures tenen temps de presentar-s'hi fins al proper 14 d'octubre

Aquest dilluns al matí, el diputat de Noves Tecnologies de la Diputació de Girona, Joan Plana, i el president de l'AENTEG (Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona), Albert Alemany, han presentat, a la sala Ferran Agulló de la corporació, la divuitena edició dels Premis E-TECH. 

Els guardons reconeixen anualment les empreses, institucions, entitats i persones de les comarques gironines que, amb la seva tasca, contribueixen a la difusió i el desenvolupament de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, les TIC. 

La convocatòria d'enguany ja està oberta i les candidatures es poden presentar fins al proper 14 d'octubre. Un mateix aspirant pot presentar-se a més d'una categoria, sempre que compleixi les condicions exigides en cadascuna d'elles. En l'edició d'enguany, hi ha deu categories, que són les següents:

  • Premi E-TECH a la reducció de l'empremta de carboni
  • Premi E-TECH a la transformació digital
  • Premi E-TECH a la millor iniciativa en l'Administració local
  • Premi E-TECH a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC
  • Premi E-TECH a la millor campanya de màrqueting digital
  • Premi E-TECH internacional
  • Premi E-TECH a la trajectòria de l'empresa TIC
  • Premi E-TECH al projecte tecnològic emergent
  • Premi E-TECH al millor CIO
  • Premi al referent E-TECH

El requisit indispensable per prendre-hi part és que els aspirants tinguin seu a la demarcació o bé hi treballin, en funció de la categoria. En el cas del Premi E-TECH al projecte tecnològic emergent, s'hi poden inscriure fins i tot projectes d'empreses que encara no estiguin constituïdes. 

Una altra de les novetats d'enguany és que s'ha simplificat el formulari de presentació de candidatures. Així mateix, qualsevol persona pot suggerir candidatures de terceres parts (persona, empresa, iniciativa, institució, organització o col·lectiu) en qualsevol de les categories. Els candidats proposats han d'acceptar la seva participació en els Premis E-TECH mitjançant un permís explícit per poder confirmar la presentació de la candidatura. 

El diputat de Noves Tecnologies, Joan Plana, ha assenyalat: «Constatem cada dia com les tecnologies de la informació i la comunicació són absolutament imprescindibles en les nostres vides. Des de la vostra associació, AENTEG, també en sou plenament coneixedors. Per això la col·laboració entre el sector públic i el sector privat és fonamental».

«A la Diputació de Girona, som ben conscients de la necessitat d'aquesta col·laboració», ha afegit, «i per aquest motiu treballem des de fa temps per impulsar l'administració digital als ens locals i per incentivar la presència dels municipis gironins a la xarxa. Tot per crear una administració més oberta i transparent, i alhora oferir un millor servei, més àgil i de més qualitat, a la ciutadania». 

Joan Plana ha destacat la rellevància del Premi E-TECH a la millor iniciativa en l'Administració local i l'ha relacionat amb la voluntat de simplificar i agilitar els tràmits a l'Administració i, per tant, d'acostar-la a la ciutadania. «Reconèixer la feina que fan els ajuntaments en aquesta línia és d'especial interès públic», ha dit. També ha destacat el Premi E-TECH a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC com una via de foment de la llengua catalana: «Sens dubte, el món de les noves tecnologies és un camp de batalla determinant per a la llengua: hem de ser capaços de ser-hi presents i competitius. En definitiva, cal fomentar el català en tot l'àmbit de les noves tecnologies, ja que és un camp estratègic, i des de la Diputació estem contents que es reconegui tota aquesta tasca».

El president de l'AENTEG, Albert Alemany, ha destacat: «Els Premis E-TECH són els guardons que reconeixen l'excel·lència en la implementació de la tecnologia, la qual és indestriable del bon rendiment empresarial avui dia, ja que les tecnologies han esdevingut totalment i absolutament transversals. En aquest sentit, agraïm a la Diputació, així com als nostres patrocinadors, que ens ajudin a projectar aquesta excel·lència per tal que tothom en sigui conscient i que les empreses esdevinguin models de bona praxi».

El Premi al referent E-TECH l'escull directament la Junta Directiva de l'AENTEG, mentre que, en la resta de categories, la decisió correspon a un jurat especialitzat. 

Per a l'edició d'enguany, des de l'AENTEG es prometen novetats, tant pel que fa a la gala d'entrega, que se celebrarà el dilluns 11 de novembre a l'auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona, com per a la resta de dinàmiques dels mateixos guardons.

La trajectòria de l'AENTEG
Constituïda el 2001, l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona és una entitat professional d'empresaris de les comarques gironines dedicada a activitats relacionades amb les noves tecnologies en el vessant més ampli de l'expressió. L'AENTEG treballa amb l'objectiu d'agrupar aquests empresaris, representar-los, defensar-ne els interessos i dinamitzar-ne l'àrea d'actuació, així com servir la resta de la societat. 
Entre les tasques que du a terme, hi ha la d'esdevenir un punt de trobada entre les empreses gironines del sector, la de representar aquestes empreses davant els organismes públics locals, regionals, nacionals i internacionals, i la de divulgar i fomentar l'ús de les noves tecnologies. 
Aquests objectius es vehiculen a través de la participació de l'AENTEG en diferents fòrums i iniciatives, així com per mitjà de l'organització d'esdeveniments i la participació en actes organitzats per altres entitats.

Documentació