Notícies

El president, Miquel Noguer, assisteix a la investidura de Cristóbal Colón com a doctor honoris causa de la UdG

Foto : El president, Miquel Noguer, assisteix a la investidura de Cristóbal Colón com a doctor honoris causa de la

L'aula magna Modest Prats de la Universitat de Girona ha estat escenari aquest dijous al migdia de l'acte d'investidura de Cristóbal Colón com a doctor honoris causa de la UdG, en el qual ha assistit el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. 

A proposta de l'Institut de Tecnologia Alimentària (INTEA), la Universitat de Girona ha atorgat el màxim reconeixement acadèmic al fundador i ara president honorífic de La Fageda, una de les empreses socials més singulars i d'èxit de l'ecosistema espanyol, per la seva contribució en l'àmbit social i la seva ferma predisposició a demostrar que el treball és una eina essencial per a la inclusió social.  

L'acte ha comptat també amb la presència del rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi; l'alcalde de Girona, Lluc Salellas; el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Pere Parramon; el director dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball de la Generalitat a Girona, Joan Martí, i la diputada de la Diputació de Girona Imma Muñoz, entre altres autoritats. 

La investigadora Carmen Carretero, directora científica del Campus de l'Alimentació i la Gastronomia, ha llegit l'elogi dels seus mèrits. Abans de l'acte, Cristóbal Colón ha signat al llibre d'honor de la Universitat de Girona. 

Llicenciat en psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Colón va treballar, entre els anys 1972 i 1976, com a monitor de laborteràpia i responsable de teràpia ocupacional en diferents centres de salut mental. Convençut que el treball dignifica vides, les transforma i els dona sentit, va impulsar La Fageda l'any 1982 a Olot.

Actualment La Fageda acull més de 600 persones, una gran majoria de col·lectius en risc d'exclusió. És un projecte social que té el propòsit de generar llocs de treball, serveis i formació per a persones de col·lectius vulnerables.