Notícies

La Diputació acorda portar a Girona una exposició amb material provinent dels museus vaticans

Foto : La Diputació acorda portar a Girona una exposició amb material provinent dels museus vaticans

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, acompanyat pel vicepresident i diputat de Cultura, Jordi Camps, i el director de la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt, Robert Fàbregas, es va reunir a la Ciutat del Vaticà amb la directora del Laboratori de Restauració de Paper dels Museus Vaticans, Chiara Fornaciari da Passano; la directora del Laboratori de Restauració de Tapissos i Tèxtils, Chiara Pavan; la directora del Laboratori de Pintura i Restauració de Materials de Fusta, Francesca Persegati, i Micol Forti, encarregada del departament d'art del segle XIX i contemporani dels museus vaticans.  

El president de la Diputació va poder comprovar in situ, des dels tallers vaticans, la restauració que duen a terme tant pel que fa a quadres com tapissos i materials diversos. En aquesta trobada, es va concretar organitzar una exposició amb material provinent dels tresors dels museus vaticans a la ciutat de Girona en el decurs de l'any 2025. 

Així mateix, Miquel Noguer, Jordi Camps i Robert Fàbregas es van traslladar a Milà, on van tenir una trobada amb el responsable de comunicació i innovació de la Pinacoteca de Brera, Diego Bernardi. Tot seguit, es van reunir amb el bisbe auxiliar de Lausana, Ginebra i Friburg, Monsenyor Alain de Raemy, i amb els galeristes i col·leccionistes d'art Paolo i Arminio Sciolli, acompanyats del periodista i director de cultura i societat de la Ràdio Televisió de Suïssa, Ruben Rosello, i l'exambaixador de Suïssa al Líban, Itàlia, Veneçuela, Guatemala, Xipre i Kuwait, entre d'altres, Dino Sciolli. 

Durant aquesta reunió es va concretar també dur a terme una exposició pictòrica de caràcter internacional l'any 2025 a Girona.