Notícies

Entrega de premis del concurs de dibuix i relats «Això pinta bé!» de la Diputació de Girona 

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

Enguany s'hi han presentat 76 treballs d'alumnes d'infantil, primària, ESO i batxillerat de centres de la demarcació, que han participat en els programes pedagògics «Indika» i «Del mar als cims»

Els diputats Josep Maria Bagot i Jordi Camps lliuren els guardons als guanyadors de cada modalitat

La Diputació de Girona ha guardonat aquest matí els guanyadors de l'onzena edició del concurs de dibuix i relats «Això pinta bé!», que organitza anualment la corporació.

El concurs forma part dels programes pedagògics i divulgatius «Indika» i «Del mar als cims», promoguts pels serveis de Cooperació Cultural i Medi Ambient de la Diputació de Girona.

El propòsit és relacionar els alumnes d'infantil, primària, ESO i batxillerat de la demarcació amb els centres de conservació, difusió i interpretació del patrimoni natural i cultural del territori, i, posteriorment, motivar un treball reflexiu a l'aula sobre el contingut après per afavorir la sensibilització i conscienciació de l'alumnat amb el medi ambient i la memòria històrica. 

Els participants en el concurs d'enguany són els que, durant el curs 2023-2024, han intervingut amb la seva classe en algun d'aquests programes. Tots han assistit aquest matí a l'acte, en el qual han estat presents també el vicepresident quart i diputat de Cultura, Jordi Camps, i el diputat de Medi Ambient, Josep Maria Bagot.

Els centres escolars hi concorren presentant un treball artístic representatiu de l'element patrimonial objecte de l'activitat o del tema que s'hi ha estudiat. Cada classe pot escollir l'obra que els ha de representar o bé decidir presentar un treball conjunt. 

El concurs «Això pinta bé!» es divideix en dues categories:

  • La categoria de dibuix, adreçada a alumnes d'infantil i primària, que enguany ha reunit 65 obres (34 corresponents al programa «Indika» i 31 del programa «Del mar als cims»).
  • La categoria de relats, per a alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius, amb 11 treballs (7 del programa «Indika» i 4 del programa «Del mar als cims»).

En aquesta edició, s'han presentat un total de 76 treballs entre dibuixos i relats. Les activitats han comptat amb la participació de 30 centres educatius de les comarques gironines, 19 en el programa «Indika» i 11 en el programa «Del mar als cims».

El diputat de Medi Ambient, Josep Maria Bagots Amat, ha posat en relleu l'interès de les escoles a participar en les activitats educatives que promou la Diputació de Girona durant el curs escolar. «Són unes activitats que a la vegada permeten conscienciar l'alumnat de la diversitat de la societat i de la necessitat de dur a terme accions d'accessibilitat, perquè tothom tingui accés a la cultura. Només si coneixem el nostre entorn, el podrem estimar i donar-li la importància necessària per contribuir a preservar-lo i poder-ne gaudir en el futur», ha assenyalat.

Jordi Camps, diputat de Cultura, ha insistit en la importància de la participació: «Sense la vostra entrega i els vostres treballs, aquest concurs no tindria sentit». I ha afegit: «Cal donar la importància que pertoca al patrimoni cultural i natural del nostre territori. Aquest projecte, amb aquests premis, aposta per l'estudi i la reflexió posterior a l'activitat a l'aula i pel treball cooperatiu en el marc escolar».

 

Dotze centres guardonats

Les escoles i instituts premiats en aquesta desena edició del concurs han estat l'Escola Montpalau - ZER El Llierca (Argelaguer); l'Escola La Draga, l'INS Pere Alsius i Torrent i l'Escola Can Puig (Banyoles); l'INS la Bisbal (la Bisbal d'Empordà); l'Escola Castellroc (Castellfollit de la Roca); l'Escola Maria Àngels Anglada (Figueres); l'INS Jaume Vicens Vives (Girona); el CEE Joan Riu (Sant Gregori), i l'Escola Pedralta (Santa Cristina d'Aro).

Els premis consisteixen en un diploma, una llibreta i un bolígraf per als alumnes de la classe guanyadora, i en una dotació econòmica per al centre educatiu premiat, que s'ha de destinar a finalitats educatives, a millorar l'eficiència energètica del centre o a dur a terme accions d'accessibilitat. 

Els premis són de 600 euros per a la primera classe guanyadora i de 300 per a la segona classe guardonada en el concurs de dibuix. En el cas dels relats, el premi és de 600 euros per a les dues classes guardonades. 

La Diputació de Girona convertirà els relats guanyadors en un recurs accessible al web dels Programes Pedagògics i, alhora, els agruparà en un llibre en paper que es distribuirà a les biblioteques i escoles de les comarques gironines, en format accessible i de lectura fàcil.