Notícies

La 1a Nit de la Comunicació de la Selva reuneix més de cent persones a l'Hotel Balneari Vichy Catalan de Caldes de Malavella

Foto : La 1a Nit de la Comunicació de la Selva reuneix més de cent persones a l'Hotel Balneari Vichy Catalan de Caldes de Ma

El vicepresident Jordi Camps va posar en valor el periodisme rigorós, crític i de proximitat, en un esdeveniment al qual la Diputació de Girona ha donat suport

Periodistes, comunicadors, dissenyadors, gestors de comunitats, fotoperiodistes i professionals vinculats al sector de la comunicació institucional i empresarial van assistir aquest dijous al vespre a la 1a Nit de la Comunicació de la Selva, a l'Hotel Balneari Vichy Catalan de Caldes de Malavella.

L'acte, centrat en la temàtica de la intel·ligència artificial i el seu impacte en el periodisme, ha comptat amb més d'un centenar d'assistents. L'han impulsat un grup de professionals de la comunicació de la comarca, a l'empara del Col·legi de Periodistes de Catalunya i amb el suport, entre d'altres, de la Diputació de Girona.

L'esdeveniment ha comptat amb una ponència del periodista Enrique San Juan, expert en comunicació digital i intel·ligència artificial i, posteriorment, una taula rodona amb el títol «La IA: Una oportunitat o una amenaça per al periodisme», a càrrec del president de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Jordi Grau; la periodista d'El Punt Avui especialitzada en successos, Tura Soler; el fotoperiodista Jordi Ribot, i la directora de Ràdio Girona - Cadena SER, Carme Martínez.

Durant la seva intervenció en la cloenda de l'acte, el vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha lloat el periodisme de proximitat, «que trepitja el carrer», i dirigint-se als assistents ha manifestat: «En un món globalitzat on predominen pràctiques superficials que només busquen titulars tendenciosos, entomeu el repte de fer-nos arribar cada dia, a cada moment, la informació que ens cal, perquè ens puguem formar una opinió com a ciutadans».

La 1a Nit de la Comunicació de la Selva va acabar amb l'actuació de Mireia Pagès, guanyadora del Premi Cançó en Català de la 60a edició dels Premis Recvll de Blanes.

La iniciativa ha nascut amb l'objectiu de convertir-se en un referent anual i un punt de trobada per als professionals del sector del periodisme i la comunicació. Després de l'èxit d'aquesta primera edició, ja s'ha començat a treballar en la segona, que tindrà lloc el 22 de maig del 2025.