Notícies

La Diputació de Girona continua amb el desplegament de la fibra òptica al territori

Foto : La Diputació de Girona continua amb el desplegament de la fibra òptica al territori

El Ple també aprova incorporar una xarxa de serveis locals d'habitatge al Pla de Serveis

El Ple de la Diputació de Girona, en la sessió ordinària del mes de maig, ha aprovat diferents projectes d'extensió de la infraestructura de la xarxa de fibra òptica de la carretera GIP-4033 d'Alp a Prats, i del tram de la GIV-4033, d'Alp a Urtx pel Vilar, amb un pressupost de 440.303,90 euros. També ha aprovat inicialment el projecte d'infraestructura de la xarxa de fibra òptica de les carreteres GIV-6701, de Bordils a Corçà per Madremanya, i de GIV-6025, de l'N-II a Cabanes, amb un pressupost de 491.505,46 euros.

Actualment la Diputació de Girona duu a terme projectes i obres que preveuen estendre la xarxa de fibra òptica al llarg de la traça de les seves carreteres per tal de donar servei al major nombre de nuclis urbans possible.
Com a servei d'interès general i per afavorir la millora de les telecomunicacions, la Diputació pretén facilitar el més aviat possible l'arribada de la fibra òptica als municipis més petits de la demarcació, ja que és necessari i convenient, tant des d'un punt de vista social com econòmic. 
Totes les actuacions es duen a terme en carreteres la titularitat de les quals correspon a la Diputació de Girona.

 

Xarxa de serveis locals d'habitatge

El Ple també ha aprovat la modificació del Pla de Serveis d'Assistència en Matèria d'Habitatge amb l'objectiu d'oferir un nou recurs, una xarxa de serveis locals d'habitatge, per tal de donar suport específic als ens locals que disposin de serveis d'atenció a la ciutadania per desenvolupar les polítiques d'habitatge per als ens locals (amb serveis com atenció a la ciutadania, projectes, tècnics assignats i aplicacions pressupostàries). Aquesta xarxa permetrà compartir grups de treball específics, xarxes de relació i la possibilitat de disposar d'una subvenció de concurrència no competitiva per finançar els diferents serveis. 

També s'hi incorpora l'aplicació de gestió de dades d'habitatge dels ens locals: Habitada, una eina que facilita la gestió i l'anàlisi de les dades relacionades amb les polítiques locals d'habitatge a través de la informació generada. pel mateix ens local.