Notícies

Prop de set-centes persones assisteixen al Pati Cultural 2024, a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona

Foto : Fotògraf: Eddy Kelele

Enguany s'han portat a terme vuit actuacions que s'han desenvolupat amb normalitat al llarg del cap de setmana


L'edició del Pati Cultural 2024, que s'ha celebrat per quart any consecutiu a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, ha finalitzat aquest diumenge al vespre. En aquesta ocasió, la programació ha constat de vuit actuacions de les disciplines artístiques de  música i teatre, que s'han dut a terme al pati de la Casa de Cultura, amb entrada gratuïta.

El fet que la pluja hagi fet acte de presència en diferents moments del cap de setmana no ha impedit la celebració de cap de les actuacions previstes a l'aire lliure, al pati. En algun cas, ja s'havia previst que, si la situació meteorològica ho requeria, l'actuació es traslladés a l'auditori Viader. 

Prop de set-centes persones han passat per la Casa de Cultura de Girona durant els tres dies d'actuacions. 

Les activitats programades al Pati Cultural van començar divendres a la tarda amb el grup Genni Knows, liderat per Genni Frias, i el seu espectacle El moment.

El dissabte 18 de maig hi va haver tres actuacions: la música de Sotrac amb Herència, el seu tercer disc; el grup musical Bivac, un dels grups emergents amb més projecció actualment, i el Col·lectiu La Moderna, que va mostrar els seus projectes educatius de referència, la Girona Marxing Band i La Moderna Big Band.

El diumenge 19 de maig es van fer quatre actuacions més. La companyia El Galliner hi va presentar una reflexió sobre el futur amb l'espectacle Spoiler. Babaflow & B Lion van oferir la seva música, que fusiona diversos gèneres, incloent-hi el rap, el rap en català, el dancehall i l'afrobeat, entre altres. El grup musical de pop alternatiu català Mapapi hi va actuar amb el seu espectacle Calfreds. Finalment, l'escola universitària ERAM va presentar Mostra de veu, un espectacle que sorgeix de l'assignatura d'interpretació i veu del centre.

Inicialment concebut com un cicle de concerts, el Pati Cultural ha evolucionat des de la seva creació, el 1998, fins a esdevenir una mostra multidisciplinària en la qual participen les principals propostes escèniques i musicals dels equipaments estratègics de les comarques gironines als quals la Diputació de Girona dona suport. Durant tots aquests anys, només es va deixar de celebrar en una ocasió, el 2020, a causa de la pandèmia. 

Aquest any, a més, s'ha creat l'Espai de Mostra, que ha acollit vuit associacions que han presentat els seus projectes escènics a dotze programadors de les comarques gironines, amb més de cinquanta participants.